Jeroen van Catz stopt met Olympische Campagne 2008

...en zoekt de weg naar het grote boten-circuit

Het hing al enige tijd in de lucht maar ik heb mijn Campagne om deel te nemen aan de Olympische Spelen in de 49er klasse definitief af moeten breken. Na de breuk met Wilco Stavenuiter ben ik naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe partner.

Het grote probleem was de weinig resterende tijd. In eerste instantie had ik Pim Nieuwenhuis als enige optie staan, maar zoals inmiddels bekend is, is hij samen met Mitch Booth in de tornado klasse gestapt.

In de tussentijd zijn er geen haalbare kansen naar voren gekomen en heb ik moeten besluiten om de Olympische droom te laten varen. Uiteraard houd ik de opties voor 2012 goed in de gaten.

In de tussentijd zal ik me vooral gaan richten op het zeilen in het "grote boten-circuit". De bedoeling is om daar zo veel mogelijk ervaring op te doen en mijn kennis te vergroten. Inmiddels ben ik actief in de mumm30 en zoek ik ook via het Clubracer Racing Team de weg naar de grote boten, tijdens de Goofies Races en Kerstrace in Colijnsplaat heb ik daar mijn debuut gemaakt. Een droom zou kunnen zijn om met een grote oceaanrace mee te doen, de komende periode wil ik ontdekken of dat haalbaar is.

Ice voegt er aan toe:
"Het is een eer om iemand met zoveel passie en inzet voor zeilprestaties aan boord te hebben. Je wint niet zomaar de UK Nationals in de 49er klasse. Jeroen heeft ook een enorme bagage bij vanuit het skiff zeilen, samen met onze ervaring en kennis vanuit het grote boten-circuit is het voor hem een mooie kickstart. Ik hoop voor hem dat het hem lukt om door te stoten naar het top notch oceaan zeilen. Bij ons heeft Jeroen in ieder geval de goesting te pakken gekregen voor het wedstrijdzeilen met zeiljachten."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: