Een maxi-catamaran als kerstcadeau

Bruno Peyron, schipper van de fantastische zeilmachine luisterend naar de immer dichterlijke naam ORANGE 2, heeft een fantastisch kerstcadeau gekregen van zijn sponsor. Geen gouden Rolex of zo, neen: zijn eigenste ORANGE 2 lag onder de kerstboom.

Het was al langer een publiek geheim in Frankrijk, maar iedereen die regelmatig de Franse zeilbladen leest weet dat de telecom-operator France Telecom via haar mobilofonie-merknaam ‘Orange’ niet langer als hoofdsponsor wenst op te treden van een zeiler of van een zeilteam, maar volop de kaart van de Franse zeilfederatie trekt. Met andere woorden: Bruno Peyron zat virtueel zonder boot, en zonder fondsen. En begin vanuit die positie maar weer eens een nieuw project op te zetten…

De bazen van France Telecom hebben de grote ORANGE maxi-catamaran nu aan haar schipper geschonken, zodat hij zijn recordhonger kan blijven stillen. Het is overigens ook een publiek geheim dat Bruno Peyron af en toe solo traint op de ORANGE 2, met het oog om in eerste instantie het 24-uurs solorecord van Yves Parlier scherper te stellen, maar wellicht om het later ook eens solo over de Atlantische Oceaan te proberen.

www.orange-sailing-team.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: