Team Heiner start bouw eigen race jacht – Team Heiner 38

  • Author: Ice
    Date: vr, 12/01/2007 - 13:43

ClubRacer.be reisde donderdag 11 januari af naar Lelystad waar Team Heiner met trots haar eigen nog te bouwen race jacht met zwenkkiel, de Team Heiner 38 presenteerde.Het 11,5 meter lange zeiljacht wordt volgens Roy Heiner het mini zusterschip van de Black Betty, de ABN Amro 1.

Juan Kouyoumdian en Roy Heiner hebben de Team Heiner 38 ontworpen en gebaseerd op hun ervaring met de winnende VOR 70's in de Volvo Ocean Race 2005-2006.

Roy Heiner: “Met de TH 38 willen wij de snelheid en kennis beschikbaar stellen aan particulieren om hetzelfde gevoel te geven als op een VOR 70”.

Volgens Roy Heiner gaan we nu een nieuw tijdperk in met nieuwe spannende schepen want over 10 jaar zullen ook toerboten met zwenkkiel systemen worden uitgerust. “We willen er wat aan doen en het niet laten bij gesprekken, tekeningen en mooie praatjes maar daadwerkelijk een spannende boot bouwen, een echte Racer-Racer met cruising mogelijkheden” vult Roy aan.

Bijna 50% ballastverhouding
De TH 38 heeft dezelfde opvallende brede en hoekige romp als haar 70 voet lange zusterschip en volgens de ontwerpers uitgerust met een zeer betrouwbare (3de generatie) zwenkkiel systeem. Het zal een 30° zwenkiel systeem worden met net geen 50% ballastverhouding; 1400kg / 3100kg, zonder daggerboards maar wel met een contra-foil. Om te vergelijken: de Shock 40 heeft slechts een 25% ballastverhouding; 810kg / 3150kg. Of het een hydraulisch of mechanisch zwenkkielsyteem gaat worden kon men ons gisteren nog niet vertellen.

Hybride voortstuwing
Ook hier geen compromissen want er zal een intrekbare elektrische voortstuwing ingebouwd worden. Ideaal voor vaargebieden waar een nul tolerantie heerst qua emissie. De batterijen aan boord kunnen worden geladen met een kleine ingebouwde generator of met behulp van een stekker aan de walstroom. Het intrekbare gedeelte is een trend die we al eerder zagen bij de Russel Couts 44.

Modulair interieur
Het interieur zal modulair met comfort worden voorzien. Alle afsluiters en andere nutsaansluiting worden standaard ingebouwd maar niet aangesloten. Desgewenst kan de eigenaar de TH 38 laten bouwen met een volledig cruising interieur. Deze keer dus de boot niet slopen voor een wedstrijd maar achteraf toevoegen wat je nodig hebt.

De eerste wedstrijd op het kalender is de Cowes Week 2007 en daarna een heuse dragrace; de Antwerp Race.

TH 38 SPECIFICATIES (op papier)

enkele afmetingen:
LOA: 11,59 m
LWL: 11,59 m
Beam: 3,62 m
Bowsprit: 1,40 m
Draft: 2,50 m
Displacement: 3100 kg

De zeilmaten:
Full roach main: 61,80 m²
Jib: 42,40 m²
Masttop: 138,00 m²
Reacher: 112,00 m²
Upwind: 104,2 m²
Downwind: 199,80 m²
P: 15,66 m
E: 5,40 m
I: 15,15 m
J: 4,77 m

De TH 38 zal beschikbaar worden voor een introductie prijsje van € 276.000 excl. BTW en zeilen.
Bouwslots kunnen gereserveerd worden vanaf 15 januari 2007. Volgens de persmap zijn er al 4 van verkocht en zal de beschikbaarheid in 2007 gelimiteerd zijn.

Het ClubRacer.be team ziet er naar uit om met dit speelgoed voor snelheidsfreaks even plankgas te geven tijdens de proefvaarten.

Wordt vervolgd...

www.teamheiner.com/TH38

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: