Team Holmatro gaat door in de Extreme 40-klasse

Carolijn Brouwer racet liever met de Extreme 40 dan met de Tornado

Dit vernemen we uit het toegezonden persbericht. Tornado-zeilster Carolijn Brouwer (wannabe Belg) wordt schipper van de Holmatro Extreme 40, die deelneemt aan het 2007 iShares Cup Extreme 40 circuit.

Dit is een vervolg op de campagne toen Mith Booth nog aan het roer stond van de 40 voet lange carboncatamaran. Mitch werd toen 4de in de 2005-2006 series en werkt nu aan een full blow olympische Tornado campagne.

iShares Cup Extreme 40 circuit
Naar verwachting zullen er dit seizoen tien boten aan het Europese circuit deelnemen. Vier hoofdevenementen brengt de klasse naar Amsterdam, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daar komen nog enkele Europese bestemmingen bij, maar die worden in de komende twee maanden bekend gemaakt. Elk afzonderlijk evenement bestaat uit drie wedstrijddagen, waarop de teams dicht onder de kust racen. Het spektakel zal daardoor goed te volgen zijn voor de toeschouwers op de wal.

OC Events, het bedrijf van MacArthur en haar zakenpartner Mark Turner, neemt de organisatie van de iShares Cup series op zich.

Brouwer racet liever met de Extreme 40 dan met de Tornado
“De Extreme 40’s zijn waanzinnig. Ik race liever met deze cats dan met de Tornado en die vind ik al geweldig. Je hebt maar een beetje wind nodig om een romp te kunnen liften. Ik voel me bevoorrecht dat ik voor Holmatro mag varen.”

Carolijn haar bemanning vanuit het Volvo Extreme 40 circuit 2005-2006 is nu ook weer van de partij. Dat zijn Sebbe Godefroid (BEL), maxi-catamaranzeiler en houder van vier wereldrecords Greg Homann (AUS) en Tornado-zeiler Jeroen van Leeuwen (NED). Dirk de Ridder (NED) wordt de vaste gastzeiler.

Meer informatie over de Extreme-40-klasse : www.extreme40.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: