Nominaties KBYV 2006 kennen vanaf dit jaar voting per SMS

Yachtman - Yachtwoman – Yachtingbelofte – Yachtingmanager 2006 shortlist

Ludo Janssens, Secretaris-generaal KBYV, bracht een panel samen dat overliep van eruditie, neutraliteit en vakmanschap en deed daarvoor beroep op mensen uit alle geledingen, maar vooral toch op diegene die konden worden afgerekend op gezonde kunde of kennis en correcte mate van afstand.

Uitgenodigd:Eddy Lekens (ClubRacer), Pit De Jonghe (BBS), Reginald De Schepper (BBS), Charles Bertels (Yachting Sud), Marc Flamand (zeiler), Johan Van Baelen (GVA), Sigrid Rondelez (Olympisch surfster), Eddy De Smedt (BOIC), Luk Hautekiet (Varen), Patrick Bergmans (IRO + ISAF), Pierre-Yves Martens (Yachting Sud), Mark Meulemans (Vision-Art), Jan Alleman (oud-TD), Marcel Leeman (International judge) en Filip Willems (trainer)

Dit oorspronkelijke panel leverde een aantal longlists aan voor de vier disciplines, waarna werd overgegaan tot een grondige bespreking voor de uiteindelijke samenstelling van de genomineerden in elke categorie.

Tijdens een geanimeerde 3 uur durende ontmoeting tussen een aantal van voormelde professionals, werd er stevig gedebatteerd over de samenstelling van de shortlists voor de verkiezing van de Yachtman, Yachtwoman, Belofte en Yachtingmanager van het jaar 2006.

Er werd vaak lang en diepgaand geargumenteerd door Pierre-Yves Mertens, Koen Vanderpoorten (Varen), Eddy Lekens (ClubRacer), Patrick Bergmans, Filip Willems, Charles Bertels, Jean Pierre Van Daele (penningmeester KBYV), Christian Pupien (voorzitter KBYV) en Ludo Janssens (secretaris-generaal).
(Panellid Bergmans trok zich terug voor de discipline Yachting manager)

SMS voting doet zijn intrede

Dankzij het idee en contactvorming van Eddy Lekens, hoofdredacteur ClubRacer, met kandidaat leveranciers voor een sms voting applicatie zal vanaf dit jaar door het grote publiek op de shortlist gestemd worden middels een sms bericht.

Om voor uw favoriete kandidaat te stemmen moet u een SMS sturen naar 3252 (0.50€ / per bericht) in volgend formaat:
discipline [spatie] kandidaatnummer en dit voor 14/11/07.

Indien uw stem aanvaard is, krijgt u een bevestiging terug.

YACHTMAN

 1. Filip BALCAEN - Swan Cup(s) - SMS: MAN 1
 2. COMMODORE'S CUP Team - (Moana - Oxygen - Aquaholic) - SMS: MAN 2
 3. Sebastien GODEFROID - Tornado - SMS: MAN 3
 4. Michel KLEINJANS - Round Britain & Route du Rhum - SMS: MAN 4
 5. Peter LAUREYSSENS - Transat - SMS: MAN 5

YACHTWOMAN

 1. Laura MAES - Laser Radial - SMS: WOMAN 1
 2. Evi VAN ACKER - Laser Radial - SMS: WOMAN 2

BELOFTE

 1. Koen & Gertjan CLEEREN - 420 - SMS: BELOFTE 1
 2. Yannick LEFEBVRE & Wannes VAN LAER - 49er - SMS: BELOFTE 2
 3. Pascal SOMERS - Formula Windsurfing - SMS: BELOFTE 3
 4. Eva STRAUS - Laser Radial - SMS: BELOFTE 4
 5. Team WAVERIDER - HalfTon - SMS: BELOFTE 5

YACHTINGMANAGER

 1. Patrick BERGMANS - IRO + ISAF - SMS: MANAGER 1
 2. Michael BREEMANS - CEO Ecover - SMS: MANAGER 2
 3. Philippe HANIN - Traité de Rome - SMS: MANAGER 3
 4. Harry JORIS & Jos MELIS - Antwerp Race - SMS: MANAGER 4
 5. Philippe PILATE & Bert JANSSEN - Halfton Class - SMS: MANAGER 5

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: