Acura Key West 2007 dag 1

  • Author: Yan T.
    Date: di, 16/01/2007 - 11:58

Gewoon wat resultaten van bekende mensen en vermelden als er iets deftig gebeurd. Voila, meer moet dat niet zijn.

In de Farr 40 klasse zwaait America’s Cup verdediger Alinghi de scepter met een 2 en een 1-tje. Wereldkampioen en winnaar in de Farr 40 klasse vorig jaar Vincenzo Onorato vinden we pas op een 7de plaats terug, hij vaarde een 13de en een 3de plek. Vorig jaar won hij beide evenementen met Russell Coutts als tactieker, nu vaart hij met de Brit Adrian Stead.

Bouwe Bekking (NED) zet de prins van Denemarken op een 13de plek door een 9 en een 13 te varen en wereldkampioen Mumm 30 Erik Maris vinden we terug op een 3de plaats door een 11 en een 2de plaats te varen.

Mumm 30Nic Bol (NED) met Mean Machine doet het niet slecht in de Mumm 30 klasse door 5 en een 3 te varen en staat nu voorlopig op een 3de plek.

IRC 1In IRC 1 vaart ex Team New Zealand pro Hamish Pepper de CM60 Numbers naar een voorlopige eerste plek door een 1 en een 2 te varen. De Reichel-Puch 81 BonBon haalt haar eerste slag thuis van Belle Mente en staat nu op 3 (Belle Mente op 6). Russell Coutts heeft blijkbaar zijn dagje niet, want hem vinden we terug 4 plaatsen na Moneypenny op een 8ste plaats onderaan het klassement.

IRC 2In IRC 2 worden zowel de eerste 2 als de laatste 2 plaatsen ingenomen door TP 52’s. De Ker 50 Magic Glove van Colm Barrington met ABN AMRO ster Robert Greenhalgh aan boord staat op 3 door een 6 en een paaltje te varen. Sjambok vaart tweemaal een 5 en komt op een 6de plek te staan.

IRC 3In IRC 3 haalt de Fransman Stephane Neve met zijn Sinergia 40 Spirit of Malouen (je weet wel Paprec, zie foto) 2 paaltjes en siert hiermee de top van deze klasse. Op een 2de plek vinden we de gloednieuwe Club Swan 42 Esmeralda (romp nummer 2). En voor zij die hem kennen… Ian Maclean met zijn Ker 36 Software Mistress vaart een 6 en een 8 en komt op een 7de plek te staan.

Ben benieuwd hoe de stand er morgen gaat uitzien…?

www.premiere-racing.com

foto © Tim Wilkes & Tim Long

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: