Acura Key West 2007 dag 2

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 17/01/2007 - 11:57

10kn wind en 32°C, 2 reeksen zijn er vandaag gevaren, en laat ons eens kijken hoe de jongens het er hebben vanaf gebracht…

Farr 40 (17 boten)
Ernesto Bertarelli en Brad Butterworth houden Alinghi op de eerste plaats, ze varen een paaltje en een 5de plek. Hun puntentotaal staat nu op 9pts en dat van de Duitse Opus One die op 2 staat op 21pts. Erik Maris gaat 2 plaatsen achteruit door in de eerste race vandaag op een 13de plek te eindigen. Vincenzo Onorato vaart een 10 en een 12 en gaat van een 7de plek naar een 10de plaats. En dan is er nog Bouwe Bekking die prins Frederik op een 11de en een 13de plek laat finishen en van een 13de plaats naar een 15de plaats schuift.

Mumm 30 (10 boten)
Mean Machine vaart een gemiddelde eerste race en eindigd op 6, maar laat zich van een betere kant zien in de 2de wedstrijd waar ze 2de eindigen. Die 6de plek doet hen geen deugd want ze schuiven een plaatsje naar beneden en staan nu op 4 met 16pts (nr1 heeft 10pts, alles is dus nog mogelijk).

IRC 1 (8 boten)
Hamish Pepper moet zijn eerste plek afgeven aan Edgar Cato met zijn Farr 60 Hissar (doet me wat aan Grissar denken…?) en staat nu met de CM 60 Numbers op een 2de plek. Russell Coutts laat in de eerste race zien waarvoor hij is aangenomen en vaart z’n eerste paaltje dit jaar hier in Key West. Zijn 2de race is minder goed want hij laat de Swan 601 Artemis op een gedeelde 5de plaats eindigen. Hij komt in ieder geval dichter bij zijn grootste concurrent en zusterschip Moneypenny. Artemis staat nu op 5 en Moneypenny op 3 met slechts 1.5pts verschil.

IRC 2 (8 boten)
De TP52 Windquest van Doug DeVos vaart het beste gemiddelde en heeft tot hiertoe enkel nog maar 2-tjes gevaren en staat nu met 8pts op de eerste plaats. Maar… met slechts 1puntje verschil op de 2de plek staat Magic Glove. Zij hebben de laatste 3 wedstrijden enkel maar paaltjes gevaren! De spik splinter nieuwe RP IRC 45 Sjambok blijft ondermatig scoren (toch niet volgens de verwachtingen) en vaart een 4 en een 7 en blijft hiermee op 7 staan voor de Rus Alexey Nikolaev met zijn TP52 Rusal Synergy.

IRC 3 (10 boten)
Stephan Neve delft vandaag het onderspit tegen Esmeralda welke met 2 wins zichzelf naar de top zeilt. Slechts 1 puntje scheidt beide boten. Spirit of Malouen heeft nu 7 punten en de Club Swan 42 Esmeralda van de Japanner Makoto Uematsu 6 punten alles staat nog open. Software Mistress zakt een plaatsje door een 7 en een 9 te varen en komt op een 8ste plek te staan.

In de Melges 24 klasse domineren de Italianen, de Zwitsers en de Noren respectievelijk in die volgorde de top 3. De eerste Amerikaan is David Ullman op een 4de plaats. De top 10 in deze grootste klasse (47 boten) in Key West wordt op 3 Amerikanen na enkel bezet door Europeanen! Dit is misschien iets voor de “Pepper” volgend jaar in plaats van de Goofy’s?

www.premiere-racing.com

foto © Tim Wilkes & Tim Long

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: