Acura Key West 2007 dag 3

  • Author: Yan T.
    Date: do, 18/01/2007 - 11:43

Farr 40 (17 boten)
Alinghi maakt enkele fouten in de eerste race en eindigt voorlaatste. Blijkbaar vonden ze vanachter varen toch maar niets en was het leuk om het eens geprobeerd te hebben, want de 2de reeks van de dag vaarden ze een paaltje.

Elke Nederlander zal dit beamen, dat die laatste overwinning niets met Brad Butterworth, Ernesto Bertarelli, Lorenzo Mazza (de genua trimmer) of Warwick Fleury (grootzeilman) te maken heeft maar met de voordekker Pieter Van Nieuwenhuyzen.

Erik maris vaart een 11 en een 2tje en komt zo terug naar een 5de plaats. Vincenzo Onorato krijgt er terug zin in want door een 5 en een 3 te varen klimmen ze van een 10de plek naar een 6de plaats. Ook Bouwe vaart zijn beste resultaten tot hiertoe door 2 keer een 8ste plek te zeilen staan ze nu op 13.

Mumm 30 (10 boten)
Mean Machine vaart 2 keer een 2 en Peter de Ridder geeft Nic Bol een schouderklopje. Ze staan nu terug op 3. De leider Armando Guilietti heeft 18pts en Aussi Bruce Eddington samen met Peter de Ridder 20pts (ik herhaal: alles kan nog!).

IRC 1 (8 boten)
De CM60 ‘Numbers’ neemt terug de leiding door een zilveren en een gouden plaatsje te varen. Maar zowel Numbers als Hissar (de nr2) hebben 10pts. Russell Coutts met de Swan 601 Artemis nadert nu tot op een half puntje van rivaal Moneypenny. Er zijn nog 3 wedstrijden te varen en er kan nog veel gewonnen, maar ook veel verloren worden. De 81 voeter BonBon staat momenteel op een 3de plek en zijn concurrent Bella Mente vinden we terug op de laatste plaats.

IRC 2 (8 boten)
De TP52 van Doug DeVos blijft maar 2tjes varen, dat ligt hen blijkbaar goed en ze staan daarmee nog steeds op de eerste plaats. Maar met slechts 2 puntjes meer staat de Ker 50 Magic Glove in zijn nek te hijgen. Sjambok klimt een plaatsje en gaat naar een 6de plaats en blijft nog steeds voor de Russen.

IRC 3 (10 boten)
De eerste plaats wordt doorgegeven zoals lovers die uit 1 glas drinken. Stephane Neve zeilt zich terug naar een eerste plaats maar qua punten staat hij gelijk met de Club Swan 42 Esmeralda. Stephane vaarde vandaag een 2 en een 1 en Makoto een 1 en een 2. beide hebben ze 8pts. Software Mistress klimt een plaatsje van 8 naar 7.

www.premiere-racing.com

foto © Tim Wilkes & Tim Long

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: