Acura Key West 2007 laatste dag

  • Author: Yan T.
    Date: za, 20/01/2007 - 11:39

Er werd maar 1 wedstrijdje gevaren vandaag, maar voor veel teams zou dit het verschil tussen winnen of niet winnen uitmaken.
And the winners are…

Farr 40 (16 boten!)
Qua punten hoefde Alinghi de laatste race niet meer mee te varen, vandaar de DNC waarschijnlijk op race nr 9, zij winnen deze 20ste editie van Key West racing Week.

Flash Gordon 5 van Helmut & Evan Jahn wordt 2de en de wereldkampioen Mumm 30 Erik Maris wordt knap 3de op Twins. Winnaar van vorig jaar Vincenzo Onorato eigenaar van Mascalzone Latino vinden we pas terug op een 9de plek en de Deense prins Frederik met Bouwe Bekking mee aan boord eindigt op een 13de plaats.

Mumm 30 (10 boten)
Mean Machine wint de laatste race en staat gerangschikt op een 2de plaats. Het is zo dat Mean Machine evenveel punten heeft als Southern Sun en in zulk geval wordt diegene die de meeste paaltjes heeft gevaren nummer 1.

IRC 1 (8 boten)
Met slechts 1 puntje verschil wint de CM 60 Numbers van Daniel Meyers van de Farr 60 Hissar. Artemis vaart een 2tje en kan zo voor zusterschip Moneypenny blijven, zij worden 3 en 4. Het grootste schip dat zich ooit inschreef voor Key West de R/P81 BonBon wint de laatste race en wordt daarmee 5de .

IRC 2 (8 boten)
De Ierse Magic Glove van Colm Barrington wint Key West eveneens met maar 1 puntje verschil van John Kilroy’s TP 52 Samba Pa Ti. Chieftain de door Farr getekende Cookson 50 met kantelende kiel wordt hier 4de (deze boot won in 2005 in hun klasse de Sydney-Hobart Race). De Russen kunnen in de laatste race Sjambok nog een pak slaag geven en komen zo voor hen te staan in de eind afrekening.

IRC 3 (10 boten)
De Club Swan 42 Esmeralda met Ken Read mee aan boord mag zich IRC 3 klasse winnaar van Key West noemen. Wist je trouwens dat deze CS42 de 16de boot van Makoto Uematsu is die Esmeralda heet? Bon (om in het Frans verder te gaan), Stephane Neve wordt met zijn Spirit of Malouen knap 2de met maar een puntje verschil. En Software Mistress uit Hamble wordt uiteindelijk 8ste.

Melges 24 (47 boten)
In deze sportboten klasse gaat de overwinning naar de Italiaan Riccardo Simoneschi. De eerste Amerikaan is Dave Ullman op een 4de plaats, uiteindelijk vinden we maar 3 Amerikanen terug in de top 10.

Meer uitslagen & video verslaggeving via:www.premiere-racing.com

foto © Tim Wilkes & Tim Long

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: