Olympisch Zeilen - Miami Olympic Classes Regatta

De Nederlandse zeilers zijn het seizoen sterk begonnen tijdens de Rolex Miami Olympic Classes Regatta.

Sven en Kalle Coster wisten hun derde wedstrijd te winnen op de eerste dag en staan vierde. De Nederlandse kernploeg is hier met 6 zeilers in drie verschillende klassen waarvan vier ‘Team Volvo for Life’ sporters.

De kersverse Noord Amerikaanse kampioenen Sven en Kalle Coster verdedigen de Nederlandse eer in de 470 klasse. De broers herstelden zich goed van een slechte eerste race waarin ze 15de werden. Met een vijfde en een eerste plaats lieten ze zien dat ze bij de wereldtop horen en staan

Sven en Kalle Coster stonden na afloop op de kade van het US Sailing Centre met hun coach Jacco Koops te praten. De eerste race verliep niet optimaal. Kalle Coster: “Het begon moeizaam. We scheurden een spinnaker. Maar de tweede race ging beter en de derde wisten we te winnen.” Coach Jacco Koops was tevreden maar zag ook in de gewonnen race nog twee verbeterpunten.

De Nederlandse zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout doen het nog beter. Zij staan na 3 paaltjes op de eerste wedstrijddag aan de leiding in de 470 damesklasse.

Belgische deelname
In Miami beginnen ook Evi Van Acker in de laser radial en het tornado-team Brouwer-Godefroid hun Olympische kwalificatie-campagne.

Evi Van Acker was in haar eerste reeks te gretig en ging te snel van start met een OCS (On Course Site) tot gevolg. De rest van de wedstrijd is ze dus op achtervolgen aangewezen. Met een vierde plaats in de tweede reeks zet ze hopelijk onmiddellijk de toon voor het verder verloop van de wedstrijd. Ze staat na één dag op de 35e plaats.

Voor Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid beginnen 7 belangrijke maanden. In deze periode moeten ze zich zien te plaatsen voor de Olympische Spelen. Top 6 plaatsen op de grote Europese wedstrijden, een top 8 op het EK of een top 12 op het WK zijn de doelstelling.
Na de eerste dag staat het team 23e. Een 22 en 24 waren hun uitslagen tijdens de reeksen.

Over de Rolex Miami Olympic Classes Regatta
Aan de 18e Rolex Miami Olympic Classes Regatta doen 855 topzeilers- en windsurfers mee uit 49 landen. Tot en met vrijdag 26 januari wordt er door alle zeilers in fleetraces gezeild. Op zaterdag 27 januari vindt de Medal Race plaats, waarin de top tien van het klassement gaat strijden om de podiumplaatsen.

foto © Dan Nerney / Rolex

www.rolexmiamiocr.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: