Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas adopteert Max Fun 25 eenheidsklasse

De KR&ZV De Maas in Rotterdam gaat actief het wedstrijdzeilen in spectaculaire eenheidsklassen onder haar leden bevorderen.

Besloten is om dit te gaan doen met de Nederlandse eenheidsklasse MAX FUN 25. Binnen de vereniging is inmiddels al een vloot van 4 schepen opgebouwd die in 2007 zullen deelnemen aan de landelijke wedstrijden van de Max Fun 25 klassenorganisatie.

De Max Fun 25 klassenorganisatie is 1 van de jongste klassenorganisaties in Nederland. De Max Fun 25 is
geïntroduceerd in Nederland in het jaar 2000 en in het jaar 2002 werd de klasse door het KNWV erkend. De inschrijvingen voor de diverse wedstrijden en alles daaromheen worden centraal geregeld. Tevens organiseert de klasse regelmatig open dagen om geïnteresseerden kennis te laten maken met de Max Fun 25 en het zeilen in een
eenheidsklasse. Binnen de klasse zijn bijna alle boten individueel gesponsord, terwijl BMW zich voor het aankomende jaar klasse sponsor mag noemen.

Voor een grote vereniging zoals De Maas biedt de Max Fun een breed scala aan mogelijkheden. Zo kan er deelgenomen worden aan nationale topwedstrijden door binnen de vereniging geselecteerde teams, maar er kunnen ook diverse onderlinge wedstrijden, bedrijfscompetities en trainingen voor de (oudere) jeugd worden georganiseerd. Als noviteit zal De Maas de klasse voordragen voor de nationale kampioenschappen teamzeilen voor verenigingen, welke georganiseerd zal worden tijdens de jubileum Wereldhavendagen op 8 & 9 September in Rotterdam. De Maas organiseert dit kampioenschap in samenwerking met 4 andere Rotterdamse Zeilverenigingen.

www.maxfun25.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: