Wisselende resultaten voor de Nederlandse zeilers in Miami op derde wedstrijddag

Evi Van Acker (BEL) klimt naar een 8ste plek

Er stond weer niet veel wind in Miami op de derde wedstrijddag. De Nederlanders zeilers scoorden wisselende resultaten in de veranderlijke omstandigheden. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in de 470 waren daar het beste voorbeeld van met een tweede en een dertiende plaats. Daarmee gaan de wereldkampioenen nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement.

In de 470-herenklasse staan Sven en Kalle Coster op een zevende plaats in het tussenklassement, evenals de Finnzeiler Pieter Jan Postma. In de Neil Pryde RS:X klasse is Casper Bouman gezakt naar een negende plaats en Joeri van Dijk bezet de zestiende plaats in het tussenklassement.

470-heren

Kalle Coster zei na afloop, “We zijn soms te gretig. We lagen twaalfde en namen teveel risico om naar voren te zeilen. We moeten meer geduld hebben en op het juiste moment wachten. We verloren nog meer en eindigden als 19de. In de tweede race ging het beter met een zevende plaats.”

Vorige week wonnen de broers nog het Noord Amerikaanse kampioenschap in nagenoeg hetzelfde veld. Sven Coster legt uit: “De omstandigheden waren vorige week heel anders met meer constante wind. Bij ons klopte alles, noem het vorm. Deze week heeft iedereen meer wisselende resultaten. Maar er wordt meer wind verwacht de komende dagen en we hebben nog maar zes van de dertien geplande wedstrijden gevaren. Er kan nog van alles gebeuren.”

Finn

In de Finn klasse zeilde ook Pieter Jan Postma wisselvallig. Een 21ste plaats gevolgd door een eerste plaats en vervolgens een diskwalificatie wegens te vroeg starten. Postma heeft de mogelijkheid zich in de kijker te varen in Miami. Coach Jaap Zielhuis analyseerde: “We geloven in Pieter Jan als zeiler. We weten dat hij wedstrijden kan winnen en dat laat hij ook zien. Waar we nu vooral op letten is constante prestaties. We proberen meer structuur aan te brengen in Pieter Jan zijn werkwijze en benadering.”

Laser Radial

Na de derde dag staat Evi van Acker (BEL) terug waar ze thuishoort. Met twee mooie derde plaatsen in reeks 4 en 6 komt ze nu op de 8ste plaats in het tussenklassement. De wedstrijd is halfweg en de kansen op deelname aan de Medal Race blijven gaaf. Nog twee dagen van reeksen varen en zaterdag dan de finale.

Tornado

Halfweg de wedstrijd blijven Sebbe Godefroid (BEL) en Carolijn Brouwer (NED) halfweg het pak steken. Het tornado-team Quest for Gold staat na de derde dag op een magere 28ste plek in het tussenklassement na een 28, 25 en 24 in de laatste drie reeksen.

Op de foto Pieter-Jan Postma (NED) © 2007 Rolex Miami OCR ROLEX/Dan Nerney

www.rolexmiamiocr.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: