29ers trainen de hele winter door!

Aanstaande zondag nieuwe wintertraining

Twee weken geleden vond de eerste 29er wintertraining plaats georganiseerd door de kersverse trainingscommissie van de officiële Nederlandse 29er Klasse Organisatie. Met een opkomst van bijna 40 actieve leden was het volle bak en daarom voor zowel de zeilers als hun leraren voor herhaling vatbaar.

Aanstaande zondag (28 januari) staat er een nieuwe wintertraining gepland en verwacht wordt dat de opkomst wederom groot zal zijn.

Joep Straus, welbekend als zeilmaker van North Sails, komt dit keer vertellen over aero dynamica en het trimmen van de zeilen. Een zeer goed vervolg op zijn meteo verhaal van vorige keer. Ook Koen Verhart, welbekend onder (oud)optimisten, is weer van de partij. Hij vervolgt zijn lessen over tactiek waarbij samenwerking van de teamleden onderling erg belangrijk is. Hoeveel zal er dit keer geknuffeld worden?

Nieuwkomer is dit keer Henk Plaatje van het Watersportverbond. Hij gaat de teams de regels leren die gelden tijdens het wedstrijdzeilen, hij is dan ook de schrijver van het “Regelschrift”. Uiteraard wordt er niet alleen passief in de schoolbanken gezeten, maar wordt er ook aan de conditie gewerkt. Kaj Böcker, een van de 29ers zeilers zelf, zal zijn mede teamgenoten fitnessles geven. Als leerling aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding moet dat zeker niet te licht worden ingeschat.

Weer of geen weer, trainen kan altijd. Zelfs een derde wintertraining is al ingepland op 11 februari en ook een clinic in Zuid-Frankrijk staat op het programma. De ambities binnen de groep 29ers zijn hoog. Er staan dan ook spannende wedstrijden op het programma van 2007, zoals de selectie voor het ISAF jeugd WK in Canada. En daar moet nu al hard voor worden getraind!

Foto: Koen Verhart weet de 29ers te boeien met zijn theorieles tactiek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: