Sterke dag 4 voor de Nederlandse zeilers in Miami

Sebbe Godefroid ligt in het hospitaal!

Met nog twee dagen te gaan neemt de spanning tijdens de Miami Olympic Classes Regatta toe. De Nederlanders deden goede zaken vandaag. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout behouden de koppositie; Sven en Kalle Coster zijn gestegen naar een vierde plaats.

In de Finnklasse komt Pieter Jan Postma sterk terug. Hij staat nu op een tweede plaats in het tussenklassement. Laserzeiler Marc de Haas staat op een 21e plaats in het tussenklassement

470-dames

De Nederlandse dames in de 470 klasse staan er het beste voor. Wereldkampioenen De Koning en Berkhout gaan vanaf de eerste dag aan kop. De dames scoorden een derde en een twee plaats. Ook Sven en Kalle Coster tellen weer mee na twee sterke derde plaatsen in de 470 klasse. De broers staan nu vierde. In de Finn klasse deed de 25 jarige Pieter Jan Postma uit het Friese Ter Kaple weer van zich spreken met een tweede, derde plaats in een sterk veld met 49 deelnemers.

470-heren

Jacco Koops, coach van de dames en heren 470 zeilers was een tevreden mens vandaag. “Ik ben blij met het resultaat maar vooral ook de manier waarop het gerealiseerd wordt. Zowel de dames als de heren maakten geen fouten vandaag. De broers Coster hebben van gisteren geleerd. Geen grote risico’s genomen, wachten op de juiste momenten. Ze varen redelijk constant.”

Casper Bouman en Joeri van Dijk steken niet in dezelfde vorm als de andere Nederlanders. Beiden presteren niet zoals gewenst. Casper Bouman zal alles op alles moeten zetten om zijn tiende plaats te behouden en in de Medal Race te komen.

In alle klassen wordt zaterdag een zogenaamde ‘medal race’ gevaren door de beste tien van het klassement. Het resultaat uit die race telt dubbel en mag men niet aftrekken.

Laser Radial

Er werden op dag 4 drie reeksen gevaren in de Laser Radial klasse . De start van de eerste was goed maar door een fout aan de bovenboei verloor Evi van Acker (BEL) meer dan 20 plaatsen. Aan het einde was een 17e plaats het resultaat. In de tweede reeks betekende een slechte start het begin van een reeks achtervolgingen. Ze werd nog 13e in de tweede reeks. In de laatste reeks heeft Evi nog een 9 gevaren waardoor ze nu 9de staat in het tussenklassement. Net binnen de top 10 die nodig is om de Medal Race te halen. Morgen eerst nog de laatste reeksen. Er staan er drie gepland en alles is nog mogelijk.

Tornado

De dag startte zeer goed voor het Quest for Gold tornado-team. Een goede start en een goede snelheid zorgden voor een mooie 10e plaats. Het positief gevoel werd in de volgende reeksen echter door materiaalpech gecounterd. Maar het werd nog erger. Sebbe Godefroid (BEL) werd door een duik van de boot bij het binnenvaren uit de boot gecatapulteerd. Een onzachte landing leidde tot enkele fracturen in de ribben en misschien zelfs een gaatje in de longen.

Sebbe ligt nu in het hospitaal voor allerlei tests en de wedstrijd zit er, uiteraard, op. Volgens de eerste berichten zou alles nogal goed meevallen. Hopen dus dat het team snel terug de boot in kan.

Op de foto: Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (NED) © 2007 Rolex Miami OCR ROLEX/Dan Nerney

www.rolexmiamiocr.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: