Olympisch zeilen - De Koning en Berkhout winnen in Miami

Evi van Acker (BEL) wint brons in de Laser Radial

Tijdens de allesbeslissende medal race kwamen Marcelien de Koning (NED) en Lobke Berkhout (NED) als tweede over de finish. Daarmee wonnen de huidige wereldkampioenen in de 470 klasse de Miami Olympic Classes Regatta 2007 in stijl.

Coach Jacco Koops (NED) gaf de dames een compliment. “Ze werden 2e in de medal race. Ze hebben heel volwassen gevaren, hielden goed het overzicht en wisten zich perfect te positioneren ten opzichte van hun tegenstanders. Dit is het eerste serieuze evenement dat ze varen na het Wereldkampioenschap. Erg goed gedaan. Uiteraard kunnen we nog een paar dingen bijslijpen maar we zijn op de goede weg en we weten waar we mee bezig zijn.”

De gebroeders Coster (NED) werden negende in hun medal race. Teleurgesteld kwamen de getalenteerde broers van het water. Sven Coster legt uit: “We lagen er goed bij. Perfecte start, goed eerste kruisrak. Vierde plek bij de bovenboei. Daarna misten we een windvlaag en ineens lagen we 150 meter achter. Er lagen meer kansen deze week. We hadden op het podium kunnen staan, maar we waren niet altijd even scherp. We weten ook waar we fouten gemaakt hebben en dat gaan we de volgende keer beter doen,” zei Sven Coster gedecideerd. Coach Jacco Koops relativeert. “Er zijn altijd ontwikkelings-punten, maar de doelen zijn gehaald. We wilden bij de eerste zes eindigen tijdens deze en de North Americans en dat is zeker gelukt. Ze hebben veel progressie gemaakt en zitten constant bij de top.”

Finn

Pieter Jan Postma (NED) wist in de Medal Race niet te overtuigen. Coach Jaap Zielhuis was verdeeld over dit resultaat. “Als je er zo dicht bij bent weet je dat er meer inzit. Vooraf was je tevreden geweest met een zesde plaats maar we hebben het vandaag een beetje laten liggen. Maar Pieter Jan heeft goed gevaren deze week. Nog wel wat wisselvallig, maar daar werken we aan. Hij krijgt nog tot 1 maart om zich blijvend te bewijzen.”

Lader Radial

Voor Evi van Acker was de medalrace een bevestiging van haar kunnen. Met een zesde plaats in de medalrace consolideerde ze haar derde plek in het eindklassement van de Rolex Miami OCR.

Tornado

Sebbe Godefroid (BEL) en Carolijn Brouwer (NED) werden 28ste.

(Tijdens het publiceren van dit bericht hebben wij helaas nog geen nieuws ontvangen over de gezondheid van Sebbe Godefroid. De VYF had ons nochtans heel de midweek trouw voorzien van updates, nvdr)

Op de foto: Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (NED) © 2007 Rolex Miami OCR ROLEX/Dan Nerney

www.rolexmiamiocr.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: