Michel Kleinjans opent mee de 19de Belgian Boat Show

Kleinjans komt hiermede voor het eerst echt naar buiten

Na zijn overwinning van de Round Britain and Ireland double handed race en de Route du Rhum single handed in klasse 3, vorig jaar, zal Michel Kleinjans mee de 19de editie van de Belgian Boat Show openen op 10 februari 2007.

Kleinjans, die in het verleden de overwinningen en records opstapelde, komt voor het eerst echt naar buiten.
Hij kijkt terug op een schitterend jaar waar hij grootste prestaties neerzette. Wat hem er niet van weerhield om bescheiden te blijven. Want iets voorbij de helft van de race barstte de mastvoet. Doordat de tuigage over boord dreigde te vallen, zou ook de kans om deze oceaanrace tot een goed einde te brengen sneuvelen.

“Het werd tijd dat ik nog eens zo een race afmaakte” grapte Kleinjans aan de finish. Hij slaagde er ‘en passant’ ook wel in om de winst in zijn klasse op zijn naam te schijven, kapotte mast of niet.

Michel Kleinjans: “Het is fijn om genodigde te zijn bij een jaarlijks rendez-vous van zowel doorwinterde watersporters als iedereen die interesse heeft om voor zijn plezier op het water te gaan. Je krijgt de kans om bekenden te ontmoeten, en natuurlijk om alle plannen te bespreken. Ik laat nog open of ik daar meer te kunnen vertellen over de plannen rondom de Global Ocean Challenge.”

Hij is ook genomineerde voor de trofee Yachtman van het Jaar, die jaarlijks door het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond op de Belgian Boat Show wordt uitgereikt. Hij treedt daar in de voetsporen van andere gerenommeerde zeilers zoals Staf Versluys met wie Michel een twintigtal jaar geleden de Whitbread round the World heeft gevaren en Peter Laureyssens die vorig jaar de Transat 650 won.

De Belgian Boat Show opent op zaterdag 10 februari en loopt tot zondag 18 februari in Flanders Expo, Gent. De prijsuitreiking Yachtman – Yachtvrouw, Yachtingbelofte en Yachtingmanager van het jaar heeft plaats op vrijdag 16 februari om 21 uur in Hal 7.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: