UK maakt America's Cup plannen bekend

Great Britannia rules the waves(do they?)

Sir Keith Mills heeft donderdag laten weten dat hij een nieuw Engels team zal gaan samenstellen met als doel de Cup terug naar Mother England te brengen, dit voor de eerste keer sinds 1851. Het team zou onder de naam “ORIGIN” gaan en zou bestaan uit Britse ontwerpers en de beste zeilers uit de wereld.
Hij verklaarde dat Origin in minstens 2 America’s cup campagnes zal deelnemen, de 33ste en de 34ste (volgens de verwachtingen 2009 en 2011).

De crew, ontwerpers en management teams van Origin zullen de komende 6 maanden worden gerekruteerd. Ze zullen hun thuishaven in Groot Brittannië hebben en het team zal bekostigd worden door een combinatie van privé en commerciële investeerders. Voor welke jachtclub zal uitkomen en waar hun basis juist zal zijn, wordt beslist in de komende 6 maanden.

De Britten hebben de pretentie om te zeggen dat zij de sterkste zeilnatie op dit moment zijn. “Ons aantal Olympische zeilmedailles overtreft eender welke andere sport. Ze gaan ervan uit dat ze het talent en de expertise hebben om een winnend America’s Cup team te creëren. Een uitspraak die getuigd van durf en hoogmoed als je het mij vraagt. Hoe zullen de Kiwi’s, Aussies, Zwitsers(?) en de Amerikanen hierop reageren?

Rt Hon Richard Caborn (Britse minister van sport) voegde er nog aan toe: “De America’s Cup is een arena waar Britse technologie, management en design gedemonstreerd kan worden voor een globaal publiek. Sir Keith is een leider die al bewezen heeft dat hij winnende teams kan creëren in zowel het zakenleven als de sport wereld. Wij wensen zijn team de wind vanachter in deze opwindende nieuwe belevenis.”

Als je het mij vraagt gaat er de komende jaren véééééél geld uitgegeven worden in de zeilwereld…

Op de foto: Rod Carr, Sir Keith Mills en Richard Caborn

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: