Dit is ook Oceaan zeilen

  • Author: Ice
    Date: zo, 07/01/2007 - 18:18

Optimist World Championships

230 zeilertjes uit 50 landen zijn aanwezig op het Wereldkampioenschap Optimist zeilen 2006 in Montevideo (Uruguay). Het Wereldkampioenschap is gestart op 29 december 2006 en loopt nog tot 9 januari 2007.

Alle Optimist teams worden ondersteund door RioTecna, een bekende Argentijnse zwaardboten bouwer, met een maximum aan 5 zeilers en 3 begeleidende volwassenen. De deelnemers en hun begeleiders worden in stijl gehuisvest in het plaatselijke Radisson hotel.

De wedstrijdorganisatie is ook veel lof te geven want zij hebben hun kerst- en nieuwjaarsfeest aan de kant moeten schuiven om ervoor te zorgen dat het Wereldkampioenschap optimist vlekkeloos verloopt.

Ook opmerkelijk is de expansie van dit internationaal evenement. 14 jaar geleden zijn ze gestart met 133 deelnemers uit 29 landen. Nu zien we bijna het dubbele aan de startlijn van het Wereldkampioenschap Optimist.

Ondertussen zijn er al 11 series gezeild en zien we Giselda Khng (SIN) aan de leiding met 9 punten voorsprong op nr. 2 de Julian Autenreith (GER) met 80 punten. Edgar Diminich (ECU) volgt op 3de plek met 87 punten.

De beste Nederlander, Jolbert van Dijk vinden we terug op een 65ste plek met 268 punten. De Belgen doen het nog minder goed, de eerste komen we tegen op een 119de plek, Sam Vandormael met 356 punten.

Actiefoto © Juan José Sánchez

De discussie op het ClubRacer Form:
WK Optimist: Schieten officiële instanties weer eens tekort?

www.optimistworlds.org.uy

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: