Nieuwe 9.50 klasse in de maak?

Als het van de Franse jachtbouwers Charles Bertrand en Bernard Mallaret van Fox Technology afhangt dan wordt er binnenkort op de oceanen in de nieuwe 9.50 klasse strijd gevoerd. Een open mono die zich tussen de mini 6.50 en de Class 40 een plaats probeert te veroveren.

Het is Jean-Marie Vidal, gewezen winnaar van de Solitaire du Figaro en Mini 6.50 adept, die het idee lanceerde. Charles Betrand heeft de tekeningen klaar voor de nieuwe 9.50 klasse.

“U valt voor de prestaties van de mini’s, maar u heeft wat meer (leef)ruimte nodig? U heeft echter het budget niet voor een 40’? Dan zal de 9.50 iets voor u zijn”, verkoopt Charles Betrand zijn nieuw project.

Lengte overall: 9.50 m
Breedte: 3.65 m
Diepgang: 2,40 m
Waterverplaatsing: 2.6 ton
Top mast tot waterlijn: 15.50 m
Zeilopp - aan de wind: 80 m²
Zeilopp - voor de wind: 170 m²
Balast (symmetrisch verdeeld): 925 Liter

www.fox-tech.fr

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: