Acura Key West 2007

 • Author: Yan T.
  Date: di, 09/01/2007 - 12:47

Florida, helder water (gemiddeld 21 graden), aangename temperaturen (gemiddeld 24 graden), wind (met een gemiddelde van 12kn) en… het belangrijkste van allemaal “zeilwedstrijden op deftig niveau”. De Sydney-Hobart is nog maar net gedaan of het volgende grote evenement dient zich al aan, de Acura Key West 2007.

20ste editieHet is dit jaar de 20ste editie van deze wedstrijd die gevaren wordt van 15 tot 19 januari. 54 niet Amerikaanse teams hebben zich ingeschreven uit 23 verschillende landen. Van Amerikaanse bodem zijn er zeilers uit meer dan 30 staten vertegenwoordigd.

17 klassen in 4 divisiesEr zal gevaren worden in PHRF, IRC en eenheidsklasse.
Wil je meevaren in eenheidsklassen heb je de keuze tussen de volgende types: Corsair 28R, Farr 40, J/105, J/109, J/80, Melges 24, Melges 32, Mumm 30 en Swan 45. Het veld met de meeste boten zullen de Melges 24 zijn, daar zullen 48 boten aan de start verschijnen. De Farr 40’s moeten het met 17 doen, de J/105 hebben 33 bootjes en in het Mumm 30 clubje zijn ze met 10. Nog een weetje, alle J-Boats samen vormen één derde van het totaal aantal inschrijvingen!

Er zullen (om het wat compact te formuleren) 17 klasses zijn, die in 4 divisies zullen varen.
Div 1 (49 boten): Farr 40 / Melges 32 / Mumm 30
Div 2 (47 boten): IRC 1 / IRC 2 / IRC 3 / PHRF 1 & 2
Div 3 (99 boten): Melges 24 / J/105 / J/80
Div 4 (65 boten): Corsair 28R / J/109 / PHRF 3 - 6

Voor de eerste keer in Key West zal BonBon menigen in de vuile wind zetten. De R/P 81 (ex carerra) is het grootste zeilschip in de geschiedenis van Key West Race Week. Zij zal het in IRC 1 moeten gaan opnemen tegen Belle Mente die vorig jaar nog Newport-Bermuda won.

De RockstarsOnder de deelnemers vond ik de volgende rockstars:

 • Prins Frederik Farr 40 Nanoq (met Bouwe Bekking als tactieker)
 • Vincenzo Onorato Farr 40 Mascalzone Latino
 • Peter de Ridder (met Nic Bol als tactieker) Mumm 30 Mean Machine
 • Erik Maris (wereldkampioen Mumm 30) Farr 40
 • Grant Simmer (met Brad Butterwood als tactieker) Farr 40 Alinghi
 • Torbjorn Tornqvist (met Russell Coutts als tactieker) Swan 601 Artemis
 • Colm Barrington (met Robert Greenhalgh (ABN AMRO 1)als tactieker) Magic Glove
 • Daniel Meyers (met Hamish Pepper als tactieker) CM 60
 • Stephane Neve Spirit of Malouen (Paprec Recyclage) Synergia 40
 • Miachael Brennan met zijn nieuwe R/P 45 Sjambok

Zal Bouwe Bekking onder prinselijke begeleiding zijn Farr 40 voor die van Vincenzo Onorato (Farr 40 wereld kampioen 2006) kunnen houden? Zal Russell Coutts deze keer voor de Swan 601 Moneypenny kunnen finishen? Kan Nic Bol Mean Machine hier ook een paaltje laten varen? Zal de nieuwe Sjambok haar verwachtingen waarmaken?
Vele vragen met pas volgende week antwoorden… 1 antwoord is al zeker en dat is dat Mount Gay Rum daar als co-sponsor mee voor de sfeer zal zorgen.

foto: archief Tim Wilkes '06

www.premiere-racing.com

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: