Weer een zeilrecord scherper!

Wat is sneller dan… B&Q-CASTORAMA?

De gemiddelde ClubRacer-lezer herinnert het zich misschien nog wel dat zeillegende Ellen MacArthur in de lente van vorig jaar met haar B&Q-CASTORAMA de Aziatische wateren onveilig maakte, op zoek naar nieuw te vestigen zeilrecords.

Eén van die records, het traject van Taiwan naar Hong Kong, is ze nu kwijt. Haar 75-voets trimaran had vorig jaar 2 dagen en iets meer dan 16 uur nodig om het 465 mijl lange traject in het kielzog te zeilen, of een gemiddelde snelheid van 7,2 knopen. Zes stoere binken hielpen Dame Ellen dat fantastische record te vestigen.

Een Sun Odyssey 47 !!

Op 18 december 2006 besloot de Fransman Philippe Grelon, die op Taiwan woont, om samen met enkele vrienden Franse vrienden zijn JOHAN 2, van Taiwan naar HongKong te varen, op dezelfde route als onze Engelse zeilheldin. De boot van Philippe, een seriegebouwde Sun Odyssey 47, bleek uiteindelijk toch opgewassen tegen de zware weersomstandigheden, en bereikte heelhuids (op 2 spinnakers, de giek en een resem vallen na) de finishlijn bij Hong Kong na 2 dagen en 15 uur zeilen, exact 1 uur en 20 minuten sneller dan de zeilmachine van ons Ellen.

Zie, dat opent nu eens perspectieven voor al die drijvende appartementen die onze jachthavens sieren…

Gegadigden hebben de records voor het uitkiezen op: www.sailspeedrecords.com

Foto: Sun Odyssey 47 - JOHAN II

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: