Beetje relaxen tijdens de Transat 650 promo race

Transat 650 promo raceTransat 650 favorieten nemen even vrijaf om de 500ste verjaardag van Funchal mee te vieren

Het waren uiteindelijk 12 Transatters die aan de start verschenen van een promo-race. Een driehoeksbaan moest voor spektakel zorgen voor de lokale bevolking en tegelijkertijd werd het 500-jarige bestaan van Funchal in de bloemetjes gezet.

Het was ook een manier van de zeilers om de kinderen van Madeira te bedanken voor hun hartelijke ontvangst en de autoriteiten van het eilandje voor hun inzet.

De als eerst gearriveerde Isabelle Joschke kreeg de voorzitter van de Club Naval de Funchal als fokkemaatje, terwijl de anderen enthousiaste loko’s mee aan boord namen.

Met een 15 knopen sterke zuidwester en een woelig zeetje, was het uiteindelijk Francisco Lobato met zijn BPI die de zege opeiste. Yves le Blevec op Actual en Isabelle Joschke op Degrémont-Synergie vervolledigden het public-relation podium. Toch mooi dat hiervoor ook topfavorieten de tijd namen.

Zaterdag 6 oktober is het zondermeer weer menens!

Meer info: Transat 6.50

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: