Goese Sas Trophy 2007 - wereldkampioenen cafézeilen zijn bekend

Goese Sas Trophy 2007Zaterdagochtend zorgde een druilregen en een bijzonder zuchtje wind voor enige ongerustheid bij het wedstrijdcomité. Onterecht bleek later want om stipt 11.40 werden 40 schepen weggeschoten en wat later de 20 Racers, voor een boeiend parcours over de Oosterschelde. Een stevig kruisrak zorgde metéén voor de eerste schifting, de lokale heersers lieten hun kennis zien en zorgden voor wat gevloek en gemor op de schepen van de achtervolgers.

De wind trok gestadig aan tot een knoopje of acht hetwelk zorgde voor een mooi gevecht in de touring klasse. Door hun talrijke opkomst was het mogelijk de klasse op te delen in een A en een B groep in navolging van de Rating. Indien de deelnemers aantallen blijven groeien zal een zelfde opdeling worden gemaakt in de IRC klasse.

Alcoholische verlichtingAlcoholische verlichtingNa drie uur zeilen stoven de eerste deelnemers af op de finish. Aldaar stonden de mensen van VEDETT klaar om middels een licht achtergrond muziekje te zorgen voor de broodnodige . Veel werd er nagepraat en menig kater werd veroorzaakt op de swingende tonen van onze eigen DJ.

Het hele gezelschap zat al vroeg op het water om zondag onder een stralende zon te starten voor de tweede manche. Een voordewindse start gevolgd door een kruisrak naar de zeelandbrug om naderhand via wat capriolen terug te finishen voor Goes. De wind liet het langzaam afweten en sommige deelnemers dienden zich gewonnen te geven.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers die we graag volgend jaar weder verwelkomen.

Dikke proficiat aan de overwinnaars HALF MOON, RED BARON TOO en " X " dewelke zich onofficieel wereldkampioen cafézeilen kronen.

Hopelijk had U een leuk weekend,
vriendelijk groet
Het comité!

Zie bijlage onderaan voor de complete uitslag in pdf formaat:

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: