Filip Verhaeghe Belgisch Kampioen Finn zeilen

Filip VerhaegheFilip Verhaeghe doet het weer!

Het Open Belgisch Kampioenschap FINN zeilen dat van 6 t/m 7 oktober werd gezeild op de Spuikom van Oostende is is net zoals vorig jaar gewonnen door Filip Verhaeghe. Na een sterke toog-prestatie op vrijdagavond, slaagde hij erin om ook op zaterdag een sterke zeil-prestatie neer te zetten. Rodney Cobb was zaterdag na de 5e manche genaderd tot op een puntje van Filip. Het was dan ook jammer dat de wedstrijd op zondag afgelast werd wegens de hardnekkige mist.

Jan Bourgois werd derde; zijn entree in de FINN klasse kan dus absoluut geslaagd genoemd worden.

Al bij al was dit weer een prachtig OBK: 17 boten aan de start van 4 verschillende nationaliteiten, een professionele organisatie, superspannende duels op het water en een gezellige sfeer. De leffe vloeide rijkelijk en de Nederlandse afvaardiging bewees dat ze ook daar hard voor getraind hadden. Het was enkel jammer van de mist op zondag.

  1. Filip Verhaeghe
  2. Rodney Cobb
  3. Jan Bourgois

Prijs voor eerste master was ook voor Rodney Cobb, en de prijs voor de eerste lady was voor Evelyn Persyn.

De FINN klasse is duidelijk aan het groeien, niet enkel het aantal zeilers maar ook op sportief vlak.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: