Sjoukje Bredenkamp breekt het snelheidsrecord zeilen bij de vrouwen

Sjouke BredenkampDe negentienjarige Sjoukje Bredenkamp uit Langebaan (Zuid Afrika) mag zich vanaf nu de snelste zeilvrouw ter wereld noemen.

Sjoukje brak het snelheidrecord bij de vrouwen met een snelheid van 42,35 knopen met een Helix kite.

Sinds 15 september 2007 nam deze Zuidafrikaans speedgirl deel aan de Luederitz Speed Challenge, een internationaal kite-boarding evenement dat gefocust is op snelheid en recordpogingen. Het evenement duurde tot 9 oktober en Sjouke kon gedurende een maand zelfs 4 keer na elkaar het wereld snelheidsrecord kitesurfen verbeteren.

De eerste week behaalde Sjoukje Bredenkamp 38,45 knopen, de tweede week 39,45 knopen, de derde week 40,23 knopen om tot slot op de laatste dag het “women's record for all sailing craft” met 42,35 knopen!

Sjouke Bredenkamp neemt met het nieuwe snelheidsrecord de plaats in van de Zwitserse windsurfster Karen Yaggi.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: