Torben Grael wordt Ericsson's nieuwe Volvo Ocean Race schipper

Torben GraelDe Braziliaanse zeilgod Torben Grael wordt de nieuwe schipper voor Ericsson's internationale bemanning in de volgende Volvo Ocean Race.
Met 5 Olympische medailles, een derde plek in de laatste Volvo Ocean Race en 3 America's Cup campagnes is de 47 jarige Torben Grael één van de meest gerespecteerde zeilers ter wereld. De successen van Torben Grael tijdens het zeilen maken van hem een zeer bekende atleet in eigen land en ver daarbuiten.

Torben Grael volgt hierbij John Kostecki op die Ericsson verliet wegens familiale redenen.

Quotes

Richard Brisius, managing director: “Torben brings experience and a world-class track record,” Brisius said. “Together with our experienced watch captains, Stu Bannatyne and Brad Jackson, the international crew is almost complete and Torben will continue to build on the strong set-up already established.”

Watch captain Brad Jackson: “With Torben onboard our campaign will become even stronger. We have a great platform with an already strong team in place that can now focus on the year leading up to the start in Spain in October 2008”

www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: