Ene Spithill en een zekere Coutts een beetje aan het spelen in de baai

Spithill en CouttsDiegenen die toevallig vorig weekend een beetje gingen zeilen in de San Francisco baai hebben misschien twee BMW Oracle Swedish Match Racing zeiljachten gespot.

Eens je de zeiljachten een beetje in het oog hield, zou je gezworen hebben dat beiden hun match racing start met elkaar aan het oefenen waren. Wie nog iets scherper keek kon zowaar op de ene boot James Spithill aan het roer zien staan, in de vorige America’s Cup de stuurman aan boord van Luna Rossa.

James SpithillJames SpithillEn inderdaad, aan het stuur op de andere BMW Oracle oefenboot stond niemand minder dan Russell ‘Mr America’s Cup’ Coutts, de nieuwe hotshot in dienst van het Amerikaanse America's Cup team.

Ondanks het feit dat het toch behoorlijk druk was in de baai op het water, en beide boten moeten gezien zijn door zowat honderd anderen, werd de fotograaf van dienst toch vriendelijk gevraagd deze informatie niet verder te vertellen. Een beetje belachelijk, toch? Misschien kunnen ze bij BMW Oracle in het vervolg een beetje geld spenderen aan de vermomming van hun schippers ??

Niettemin komt het échte America's Cup – nieuws vandaag ongetwijfeld uit de rechtbank van het Hoog Gerechtshof van New York. De Clubracers worden op de hoogte gehouden!

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: