Zeilen staat 3 in de Europese sponsor-tabellen

  • Author: Guy C.
    Date: za, 27/10/2007 - 21:47

ZeilenZeilen wordt gezegd de 3de grootste ontvanger van sport sponsor uitgaven te zijn in Europa, en dit volgens een recente studie uitgevoerd door UK's International Marketing Reports.

Dit bedrijf analyseerde de 2000 hoogste sponsor – deals in Europa en publiceerde haar bevindingen in een rapport met de naam Driving Business Through Sport 2007. Het rapport stelt dat ondanks het feit dat zeilen weliswaar jaarlijks zo’n geschatte 267 miljoen Euro opstrijkt, deze sport maar goed is voor 4 procent van de totale Europese sport sponsor uitgaven.

Voetbal en motorsport nemen zo’n 70 procent van al het gespendeerde sponsorgeld in beslag, waardoor alle andere Europese sporten met de resterende 30 procent genoegen moeten nemen. Dit komt door de enorme populariteit van het voetbal en het vermogen van Formule 1 om voor een globaal zakenplatform te zorgen.

De zeilsport volgt het Formule 1 voorbeeld

Zeilen heeft echter duidelijk het zakenmodel gecreëerd door de Formule 1 – wereld gevolgd en heeft technologie bedrijven aangetrokken die hun producten aan de wereld wilden tonen. Zo komt het dat de telecommunicatie-sektor de dag van vandaag goed is voor zo’n 12 procent van alle zeilsponsoring. Deze bedrijven gebruiken de zeilwereld om hun produkten via het web en mobiele providers bekendheid te geven. Op hun beurt maken deze media het dan weer mogelijk om de internationale zeilevenementen beter en opwindender te volgen.

Het rapport toont ook dat grote zeilevenementen en – teams nu beschikken over de duurst betaalde sponsor-contracten. De voornaamste sponsor-rechten voor de America’s Cup bijvoorbeeld, lopen nu op tot 33 miljoen Euro voor zowel het evenement zelf als voor de team-merken. Zo zijn er ook Euro - miljoenen overeenkomsten gesloten in de Volvo Ocean Race, de Vendée Globe Race en de Velux 5 Oceans Race.

Bron: IBI Magazine

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: