Team Peulen wint afsluiter van het Hboot seizoen

Team Peulen HbootAfgelopen weekend is de Ruhrlandkanne in Essen (Duitsland) gezeild. Met 24 boten aan de start kon de Hboot klasse wederom rekenen op een mooi deelnemers veld. De weersomstandigheden lieten het echter een beetje afweten.
Zaterdag Oostenwind kracht 1 tot 2 met veel zon zorgde ervoor dat er 1 wedstrijd gezeild werd (deze reeks werd nadien geschrapt aangezien het inkorten van de baan niet tijdig werd aangegeven).

Zondag werd de zon ingeruild voor een koude en miezerige regen. Een afnemende westenwind van 2 tot 3 beaufort zorgde ervoor dat er nipt 1 reeks gezeild kon worden die gewonnen werd door Wereldkampioen Peulen.

De Deutsche Meister Thomas Kausen moest tevredenheid nemen met een derde plek. Team Schenten, de winnaar van vorig jaar had wat meer moeite met de veranderlijke weersomstandigheden en werd 10e.

Een bekende Belg uit de Snipe klasse werd ook gesignaleerd op de steiger. Ben van Cauwenbergh liet me weten dat hij zich oriënteerde binnen deze klasse aangezien zijn nieuwe woonplaats ook in deze contreien te vinden is.

Marius Knippscheer van de Sjambok , ook van de partij, was al een bekende binnen de klasse en heeft op deze manier een mooie afwisseling met de Reichel Puch 48.

Ingezonden door Aart Jansen live vanuit Essen in Duitsland. (in 't vervolg mis je de training niet van het ClubRacer Team, nvdr.)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: