Goofies zeilwedstrijden op basis van de ORC-Club handicap

IRC zeilboten starten mee in de gemeten klasse

Aanstaande zaterdag 6 oktober 2007 wordt vanuit Colijnsplaat de eerste Goofies zeilrace van het seizoen 2007-2008 gevaren.

In de regels (lees "goofies 10 geboden") van vorig jaar was een plaats voorzien voor zeiljachten in de IMS handicap klasse. (de fanatieke wedstrijd zeilers). Omdat de Noordzeeclub (kajuitboten klasse organisatie) heeft bepaald dat er in Nederland niet langer in de IMS klasse zal worden gezeild moesten de Goofen (de organisatoren van de Goofies race) een besluit nemen over de indeling van de Goofies wedstrijden voor het komende seizoen zonder IMS.

Na langdurig en intensief beraad hebben de Goofen bepaald dat er in de Goofies zeilwedstrijden in 2 kassen en, zo nodig, 2 groepen per klasse zal worden gevaren.
De klassen zijn “gemeten” en “ongemeten” boten. In de gemeten boten varen alle boten die gemeten zijn of een handicap hebben op basis van het ORC-Club of het IRC systeem. Voor de indeling in groepen wordt aangesloten bij het ORC-Club systeem.

In de eerste groep (start om 12.00 uur) starten alle boten die volgens hun ORC-CLUB handicap in de ORC 1 vallen.

In de 2e gemeten groep (start om 12.15 uur) starten alle (gemeten) boten met een ORC-Club handicap in ORC 2 t/m 5

In de ongemeten boten (waarin dus geen boten met een ORC-Club of IRC handicap kunnen starten!) varen de boten met een door de Goofen toegekende handicap.

In de races na oktober zal deze klasse ook in 2 groepen worden verdeeld op basis van hun snelheid. Dit geeft de mogelijkheid om voor de langzamere
boten een kortere wedstrijdbaan op te geven en het gedrang aan de start te voorkomen. Deze indeling moet nog worden bepaald en bekend gemaakt.

Foto Goofies archief 2007 © Anusjka Martens

Meer informatie: Goofies Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: