Indrukwekkend deelnemersveld in komende Sydney Hobart Yacht Race

Sydney Hobart Yacht RaceDe zeilreuzen Wild Oats XI, Icap Leopard en Maximus hebben hun inschrijving in de Sydney Hobart Yacht Race 2007 reeds bevestigd. Eens te meer beloofd deze mythische race de beste teams op aarde tegen over elkaar te plaatsen. Vertrekdatum is 26 december.

Een maand voor sluiting van de inschrijvingen kunnen we reeds spreken van een uitzonderlijk deelnemersveld. Niet minder dan 25 jachten afkomstig uit landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en Mexico hebben hun deelneming aan de 63e zware race reeds bevestigd.

De winnaar van vorig jaar, Wild Oats XI, is momenteel nog onderweg naar Syndney aan boord van een cargo. Na haar mastbreuk in de Rolex Maxi Yacht Cup te Porto Cervo hoopt eigenaar Bob Oatley zijn speeltje eind november terug in het water te hebben.

Onder de buitenlandse deelnemers zal vooral Icap Leopard van Mike Slade in het oog gehouden worden, na zijn indrukwekkende zege in reële tijd in de Fastnet-race van augstus jongstleden.

Ook de inschrijving van de kiwi Maximus, ontmast iets na de start in de vorige editie van de Sydney-Hobart – race, is binnen.

Nog enkele opmerkelijke records

Op de respectabele leeftijd van 80, zal aussie Lou Abrahams ook een record proberen breken, namelijk dat van het meeste aantal deelnames. Vorig jaar nog had hij het bestaande record van 44 deelnames geëvenaard, en dit jaar wil hij er nog eentje aan toevoegen. De oudste deelnemer wordt hij daarmee echter niet, want ene John Walker zal op Impeccable zijn 85e reeds gevierd hebben!

En tenslotte is er nog een opmerkelijke inschrijving te noteren, dat van het eerste deelnemende Mexicaanse jacht ooit. Het gaat om een Bénéteau First 40.7, Iataia gedoopt, van ene Marcos Rodriguez, die een verplaatsing vanuit Acapulco voor de boeg heeft.

De officiële deelnemerslijst zal worden mee gedeeld op 13 november door CYCA.

Meer info: Sydney to Hobart Yacht Race

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: