Coldhanded winterseries van start

Coldhanded winterseriesVan de 18 gestartte zeilboten waren er 15 Doublehanded.

Met beperkt zicht en een zwak windje is afgelopen zaterdag de eerste van de Coldhanded winterseries voor shorthanded jachten gezeild.

Het zijn de eerste winterwedstrijden voor shorthanded boten en het is voor het eerst sinds jaren dat er vanuit Lelystad ’s winters georganiseerd wedstrijden gezeild worden.

Van de 18 gestartte zeilboten waren er 15 Doublehanded. Team Heiner Pups ging er met de line honours vandoor in de Doublehanded klasse, maar moest de IRC-eer over laten aan de Jager van Dick Koopmans. In de Full Crewed klasse kreeg de Tacktick (J105) de line honours en werd winnaar op IRC-rating.

De winterwedstrijden geven shorthanded zeilers de mogelijk om ook de winter door te blijven trainen., daarnaast is een apart klassement voor full crewed boten.

Meer info: www.coldhanded.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: