Prachtige tweede dag tijdens Open Nederlands Kampioenschap Olympisch zeilen

Olympisch zeilenEen prachtige dag vandaag op het water voor de kust van Medemblik tijdens het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap Olympische klassen zeilen.

Er was wind en zon de hele dag. Alle klassen konden de geplande wedstrijden varen en met minimaal vijf gevaren wedstrijden en een aftrek waren de resultaten soms verrassend.

In de 2.4 Paralympische klasse veranderde er echter weinig in de top drie. Thierry Schmitter gaat nog steeds aan de leiding met zes punten, gevolgd door Andre Rademaker met vier punten verschil en Barend Kol nog steeds op een derde plaats met zestien punten overall.

Ook in de Laser klasse is de top drie onveranderd gebleven. Rutger van Schaardenburg gaat met drie punten voorsprong op Serge Kats aan de leiding en Eduardo van Vianen staat met zeventien punten op een derde plaats.

In de Laser Radial klasse is de top drie volledig gewijzigd. Ben Koppelaar gaat aan de leiding na een uitmuntende serie vandaag van 1-1-2. Marit Bouwmeester is gezakt naar de tweede plaats en wordt gevolgd door Gea Jutjens die vandaag een sterke dag had met een serie van 6-2-1.

In de 470 klasse was er gister onduidelijkheid over de uitslag. De DNS van Sven en Kalle Coster in de eerste race bleek een eerste plaats te moeten zijn. Dat betekende dat zij een dag van “bullets” hadden gevaren en ruim aan top gingen. Deze eerste plaats hebben zijn vandaag vast gehouden en worden gevolgd door duo de Koning en Berkhout. Margriet Fokkema en Marieke Jongens hadden een goede dag vandaag en staan op een derde plaats.

In de Yngling klasse had het team Mandy Mulder, Marije Faber en Marije Kampen de beste dag. Dit bracht hen op een eerste plaats. Met hetzelfde aantal punten maar een eerste plaats minder staat het team Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Janneke Hin. Morgen zal de beslissende dag worden wie van de twee Delta Lloyd Kernploeg teams zich Nederlands Kampioen mogen noemen. De derde Yngling boot uit de Kernploeg vaart met een nieuwe stuurvrouw Merel Witteveen en staan op een knappe vijfde plek.

Alwin van Daelen en Peter Peet hadden een uitmuntende dag vandaag en voeren drie eerste plekken. Hiermee staan zij op een eerste plaats overall. Peter van Veden en Paul Goelst zijn een plek gestegen en staan nu op een tweede plaats en Jan Willem Kok en Gerard Krogt zijn een plek gezakt en staan nu op een derde plaats.

In de Finn klasse gaat Pieter-Jan Postma aan de leiding na een goede serie van vandaag van 4-1-1. Met twee punten verschil staat Karel van Helmond op een tweede plaats en Timothy Goodbody uit Ierland is een plaats gestegen en staat nu op een derde plaats.

Na acht gevaren wedstrijden is er in de to drie van de 49-er niets veranderd. Daan Schutte en Wilco Stavenuiter staan de eerste plaats, gevolgd door Ferdinant van West en Kaj Bocker en de derde plaats voor Serge du Prie en Miguel Karstens.

Alle bovengenoemde scores zijn voorlopige uitslagen.

www.opendutchsailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: