Kampioenen Open Nederlands Kampioenschap Olympische klassen 2007 zijn bekend

Pieter-Jan PostmaWederom een prachtige dag vandaag voor het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap Olympische klassen. In de morgen zeilden alle klassen nog een wedstrijd, waarna er in de klassen 470, Finn, Laser Radial en Yngling in de middag Medal Races gevaren werden.

Na acht gevaren wedstrijden en een aftrek, mag Thierry Schmitter zich Nederlands Kampioen in de Paralympische 2.4 klasse noemen. Tweede is Andre Rademaker geworden en de derde plaats is voor de Tsjech Viktor Sadilek.

In de Finn klasse was het spannend. Na zeven wedstrijden en een Medal Race is Karel van Hellemond geëindigd op een eerste plaats. Met slechts een punt verschil is Pieter-Jan Postma op een tweede plaats geëindigd. Sander Willems is met een vierde plaats in de Medal race een plaats opgeschoven naar een derde plaats en staat hiermee op het podium.

Plaats een en twee zijn na vandaag niet veranderd in de Laser klasse. Winnaar is Rutger Schaardenburg met slechts elf punten, tweede is Serge Kats geworden en Marc de Haas is na een goede dag vandaag op een derde plek geëindigd.

Na tien gevaren wedstrijden is de einduitslag in de 49-er klasse onveranderd gebleven. Daan Schutte en Wilco Stavenuiter hebben gewonnen, gevolgd door Ferdinant van West en Kaj Bocker op de tweede plaats en brons voor Serge du Prie en Miguel Karstens.

In de 470 klasse was het vandaag spannend tussen de twee koplopers Sven en Kalle Coster en Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. Sven en Kalle hebben de Medal Race gewonnen en hebben hiermee het goed binnengehaald. Marcelien en Lobke zijn in de het gemengde veld tweede geworden en zijn in de dames klasse de terechte winnaars van het goud. Bij de mannen zijn de twee Stevens (Le Fevre en Krol) tweede geworden en bij de dames Margriet Fokkema en Marieke Jongens.

In de Yngling klasse won Annelies Thies de Medal Race. Dit was echter niet voldoende om overall te winnen. Zij eindigde op de derde plaats. Goud en zilver waren voor de Delta Lloyd Kernploegboten met de teams Mandy Mulder, Marije Faber en Marije Kampen en Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Janneke Hin.

Alwin van Daelen en Peter Peet konden vandaag hun eerste plek vasthouden en winnen de titel. Tweede zijn geworden Peter van Veden en Paul Goelst zijn en Chris Frijdal en Rob Edens sloten af met een eerste plaatst wat hun op een derde plek bracht.

In de Laser Radial klasse was het spannend tijdens de Medal Race. Marit Boumeester was de grote winnaar in zowel de open als de dames klasse. Gea Jutjens stond ook in beide klassen op het podium. Zilver voor haar in de dames klasse en brons in de open klasse.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: