Barcelona World Race countdown

Barcelona World RaceNog minder dan twee weken te gaan voor de start van de eerste Barcelona World Race, een dubbel-handed non-stop race rond de aarde met 18 van de tio Open 60 zeilers op de planeet. 10 dagen voor de start op zondag 11 november zijn op één na alle ingeschreven boten reeds aangekomen in de Race Village te Barcelona. En die enkeling, zijnde Hugo Boss, zeilt sinds maandag in Mediterrane wateren en wordt donderdag 2 november in de haven verwacht (zie Hugo Boss zeilvideo onderaan bij meer lezen).

De laatste voorbereidingen zijn voor alle schippers aan de gang. Zij maken de laatste aanpassingen aan hun boten en proberen nog wat slaap-reserve aan te leggen. Eens de race is begonnen zal een goede nachtrust een luxe worden die ze zo’n 3 maanden zullen moeten missen.

De opening van de Race Village

De Barcelona World Race Village, gelokaliseerd in Port Vell aan de Moll de la Fusta, zal donderdag 1 november, officieel worden geopend. Om 11 uur start de ceremonie met onder de talrijke genodigden de Sr. Jordi Hereu, burgemeester van Barcelona, en Mr. Luc Talbourdet, voorzitter van de IMOCA-klasse. Het is eveneens de opening van de tentoonstelling ‘Navegant per la Cienca (Sailing trough Science), een educatieve exhibitie open voor het brede publiek waar uitleg gegeven zal worden bij de technologische hoogstandjes gebruikt op de zeilboten. Verder zal het publiek zien wat een immense uitdaging het wel is om al zeilend enkele van de meest beruchte plaatsen op aarde te ronden en welke strategie er nodig is om deze race al winnend te kunnen uitzeilen. Vanaf 1 november zullen er ook iedere avond concerten gegeven worden met als thema ‘From the World to Barcelona’, en de groep RumbAmazigha mag beginnen.

De wereld rond in 80 dagen?

Paprec-Virbac 2 in BarcelonaPaprec-Virbac 2 in BarcelonaDe 80-dagen barrière doorbreken is een uitdaging voor elk van de negen deelnemende teams in de Barcelona World Race. Solo zeilers in de Open 60 klasse zijn er al in geslaagd om de non-stop omvaring in 87 dagen te volbrengen. Een extra paar handen aan boord zou de teams moeten toelaten de boot nog harder te pushen, waardoor de 80-dagen-grens in zicht moet kunnen komen. Of er iemand zal in slagen en voor het volgen van de race dag na dag verwijzen we graag naar www.barcelonaworldrace.org .

De komende dagen

De Barcelona World Race start is op zondag 11 november, om 13u00. De officiële openingsceremonie en de presentatie van de verschillende deelnemende teams gebeurt op vrijdag 9 november, om 19u00, en zal opgesmukt worden met een spectaculaire combinatie van dans en muziek, gebracht door de groep ‘La Fura dels Baus’, een internationale gerenommeerde groep uit Catalonië, of wat had je gedacht!

Hugo Boss is onderweg

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: