Berenburg Cup op Slotermeer aankondiging

Berenburg CupAankomend weekend worden de eerste zeilwedstrijden verzeild om de Berenburg Cup. Dit bijzonder winterse zeilevenement wordt voor de negende keer voor en door zeilinstructeurs van de Ulepanne op het Slotermeer georganiseerd.
De Berenburg Cup begon ooit als grap van drie wedstrijdzeilende instructeurs, maar het succes van het evenement blijkt wel uit de goede resultaten die de afgelopen jaren zijn behaald bij de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen.

De Cup wordt verzeild in drie weekenden. Tijdens de eerste twee weekenden in november en december wordt op zaterdag getraind en worden op zondag wedstrijden gezeild. Tijdens het finaleweekend in januari worden op beide dagen wedstrijden gezeild. ’s Avonds geven ervaren wedstrijdzeilende instructeurs nuttige theorielessen en is er uiteraard tijd voor gezelligheid.

De Berenburg Cup vindt plaats van 16 tot en met 18 november, van 14 tot en met 16 december 2007 en van 18 tot en met 20 januari 2008. Als door winters weer de veiligheid van de deelnemers in het gedrang komt, of er door een dichtgevroren Slotermeer niet gezeild kan worden staat een reserveweekend gepland van 21 tot en met 23 maart.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: