Stormachtige Grand Prix 31.7 in Duinkerke

Grand Prix 31.7Het voorbije weekend lagen 14 First 31.7s afgemeerd in de jachthaven van de YCMN in Duinkerke, wachtend op iets kalmer weer om hun nu traditionele ‘Grote Prijs’ te zeilen.
Hoewel vier vooraf ingeschreven jachten omwille van het stormweer niet in Duinkerke geraakten, lag er toch een mooie vloot aan de landvasten te trekken: bemanningen uit Duinkerke, Dieppe, Calais en Oostende waren er wel in geslaagd om hun boot naar Duinkerke te brengen. Sommige bemanningsleden hadden er zelfs een reis dwars door Frankrijk opzitten om toch maar mee te kunnen zeilen.

2 manches op zaterdag

Spijtig dat het weer deze keer niet echt wou meewerken: het evenement zat geklemd tussen een flinke depressie op de Noordzee en een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan, waardoor een bij momenten erg harde noordenwind vrije baan had naar het wedstrijdwater bij de Noordfranse havenstad. Onnodig te zeggen het wachten in de jachthaven erg lang duurde.

Zaterdagnamiddag echter daagde er een korte weersverbetering op, zodat de 14 First 31.7s een vijftiental minuten later buitengaats koersten om snel twee manches te zeilen. De BLACK PEARL schreef de eerste manche op haar naam. Bij de start van de tweede heerste er een erg grote nervositeit op en over de startlijn, nog voordat het startschot was gegeven. Na een obligate ‘general recall’ trok het comité prompt de zwarte vlag om de gemoederen wat te bedaren. Voor vier schepen was dat nog niet genoeg, wat hen een BFD opleverde. Het was de GRENADINES die uiteindelijk de tweede manche won, voor de AR BEG HIR.

Storm verhindert het zeilen

Euro 31.7 in Nieuwpoort in 2008

De 31.7s kijken nu al uit naar het Europees kampioenschap in Nieuwpoort in juli 2008, en natuurlijk ook naar de 5de GP 31.7 in Duinkerke, in de herfst van 2008. Met de steun van alle deelnemers en de technische steun van Marine Diffusion, Bénéteau, Elvstrom, Accastillage Diffusion en Dunes de Flandres zal dit weer een onvergetelijk zeilweekend worden.

Foto © Francois Benard
www.regatesnord.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: