Barcelona World Race: Canarische Eilanden in zicht!

Paprec-Virbac 2De negen deelnemers aan de Barcelona World Race zijn nu ruim een week onderweg en de leider, ‘Paprec-Virbac 2’, zou deze middag de tweede poort ter hoogte van de Canarische Eilanden moeten passeren. En tot dusver is het nog geen plezierreisje geweest. Opkruisen in weinig, variabele wind was niet echt voorzien in het scenario. Maar ja, ieder zeiler die al eens een tochtje heeft moeten plannen weet dat scenario’s nooit waterdicht zijn.

‘Paprec-Virbac 2’ en ‘PRB’ blijven in elkaars buurt en behouden hun voorsprong op de eerste achtervolgers. Dat zijn nu ‘Veolia Environnement’ en ‘Delta Dore’ geworden. Zij zijn samen met ‘Hugo Boss’ meer westelijk gaan varen en zijn zo rond ‘Estrella Damm’ en ‘Temenos II’ gezeild, die meer oostelijk wind waren gaan zoeken. Ook ‘Mutua Madrilena’ had gekozen voor een koers dicht onder de Marokkaanse kust en trapte in de windstille val. Een serieuze terugvalEducacion sin FronterasEducacion sin Fronteras in de klassering was het gevolg. En rode lantaarn drager ‘Educacion sin Fronteras’ (ex Kingfisher !), die vrijdag en zaterdag nog aan een mooie inhaalbeweging was begonnen, kreeg nu ook te maken met heel lichte windcondities waardoor hun achterstand weer wat opliep.

Het volgende spannende moment is dus de passage aan de Canarische Eilanden, waar veel kan worden gewonnen of verloren. De windschaduwen die ontstaan rond de eilanden kunnen er gemakkelijk voor zorgen dat je racebolide even in parkeerstand wordt geplaatst. Alle schippers zullen dan ook blij zijn de eilandengroep achter zich te laten om eindelijk de passaatwinden te kunnen oppikken. Condities waar deze Open 60 machines eigenlijk voor gebouwd werden !

Dag 9 – 19 november, 06u00 GMT : posities :

1. Paprec-Virbac 2 23'403 DTF
2. PRB +24
3. Veolia Environnement +63
4. Delta Dore +72
5. Estrella Damm +138
6. Hugo Boss +139
7. Temenos II +151
8. Mutua Madrilena +151
9. Educacion sin Fronteras +409

www.barcelonaworldrace.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: