Dutse Wurste race: serious sailing, serious fun!

Dutse Wurste raceVoor het 4de jaar al werd afgelopen weekend deze ondertussen beruchte cultwedstrijd op het Galgenweel in prachtige zeilomstandigheden gehouden. 29 Snipes uit 4 landen kwamen tezamen strijden voor de verschillende cultprijzen tijdens de Dutse Wurste race.

13.30 u: De eerste reeks, na een stevige Tiroolse dansopwarming van Nadia Van Cauwenbergh: een Le Mans start, 29 boten aan wal, 29 lopers boven op de baan, een startsein van de organisatoren Ben en Nadia Van Cauwenbergh waarbij Nadia haar benen bloot moest geven.

29 Zeilers sprinten naar hun verlootte plaats op de startgrid aan wal

P-alain Mermans had de snelste benen en liep alsof zijn leven ervan af hing naar zijn stuurman Robert Drontmann (Ex-NED olympische 470 zeiler). Hoogstwaarschijnlijk is deze reeks de eerste reeks ooit gewonnen door een Nederlander in de Snipe klasse.

Dutse Wurste raceDe tweede reeks: een windward leeward met een downwind start werd deze maal gewonnen door Jo en Marjan, gevolgd door de vice-Europese master kampioen Guy Celis en Nathalie.

Laatse reeks van de dag, met een gewoon upwind-downwind parcours, werd nogmaals gewonnen door Jo en Marjan.

De eerste prijs, overall winner na 3 reeksen, werd gewonnen door Jo Vos samen met Marjan Vink. Ook de 2e prijs kwam in handen van Jo namelijk die van de lelijkste boot.

Manu en Nico gingen aan de haal met de schoonheidsprijs. Die 2 worstenkoppen waren het meest creatief met hun verkleed partij.

Maria de Brie en Berta Laduc (mooier leren schrijven bij de inschrijving heren!), 2 grootzeilerij bekenden gingen aan de haal met de prijs: ‘niefste niefkomer’.

Dutse Wurste raceDe veteranen prijs ging rekenkundig naar Patrick Laumans en Marc Cornelissen.
En de sympathiekste deelnemer vonden we bij een Franse deelnemer Jerome et Sandy.

Na het zeilen kon iedereen in het clubhuis nagenieten met een goulash diner en apres sailing...

Alle deelnemers werden door de VVW-voorzitter Frans, Marie Louise, en zoon Max Van Pelt in samenwerking met Jan Peeters, serieus verwend door hun perfecte mede-organisatie. Alles werd door hen tot in de puntjes geregeld waardoor niet alleen de deelnemers, maar ook de talrijke opgekomen fans en stalkers van een onwaarschijnlijke toffe dag hebben genoten.

Deze wedstrijd en de Speculoos wedstrijd bewijst nogmaals de populariteit van de Snipeklasse in België waarbij het succes te danken is aan de inzet van alle snipisten voor alle zeilers. Niet te verwonderen dat de Snipe leuze als volgt luidt: serious sailing, serious fun!

Verdere filmkes en foto’s van onze avonturen vind je op: www.scira.be

Geschreven door Britney Bitch (aka Spike Poeperson)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: