Laser SB3 erkend als ISAF eenheidsklasse

  • Author: Guy C.
    Date: di, 20/11/2007 - 09:13

Laser SB3Performance Sailcraft Ltd, de Europese botenbouwer, en de LASER SB3 klasse organisatie zijn opgetogen te mogen aankondigen dat de LASER SB3 door de ISAF als eenheidsklasse wordt erkend.

De in 2002 ontwikkelde sportboot wordt met 2 tot 4 bemanningsleden gezeild en belooft performant zeilen. Het is een vriendelijke doch actieve klasse, met strikte eenheidsklasse regels. De meeste boten vinden we terug in de Solent, Engeland.

Flink groeiend deelnemersveld

Terwijl het aantal boten in de klasse groeit, neemt ook de wedijver in het deelnemersveld toe. De kennis en ervaring die het ISAF heeft om nieuwe klassen te laten ontwikkelen zal zeker een hulp zijn bij het oprichten van de klasse vereniging en de verdere toekomst van de LASER SB3. Performance Sailcraft Europe Ltd heeft reeds 400 boten geproduceerd en er zijn reeds klasse-organisaties opgericht in zowat 7 landen, waaronder Dubai, Singapore, Italië en Portugal. En nu Vanguard Sailboats meespeelt zal de LASER SB3 ook in Noord-Amerika zijn intrede doen.

Eerste WK in 2008 te Dublin

Laser SB3Laser SB3Van 22 tot 26 september 2008 zal het eerste LASER SB3 wereldkampioenschap doorgaan in de National Yacht Club te Dublin. Tim Bourke, voorzitter van de Ierse LASER SB3 – federatie gaf volgend commentaar : “na een voorzichtige start in 2006 is de LASER SB3 uitgegroeid tot de meest succesvolle kielboot – klasse ooit in Ierland. We verwachten voor de wereldkampioenschappen van volgend jaar zowat 120 boten, en dat wordt ongetwijfeld hét hoogtepunt sinds het avontuur begon van deze klasse. En natuurlijk staat Dublin garant voor een echte feeststemming tijdens de kampioenschappen !”

David Graham, algemeen directeur bij Perfomance Sailcraft Europe, stelde : “2007 was reeds een spectaculair jaar voor de LASER SB3, met de meeste inschrijvingen ooit in de Skandia Cowes Week. Er verschenen niet minder dan 98 boten aan de start. Daarnaast waren er de Volkswagen Touareg King of Cowes competitie en de fantastische Europese kampioenschappen in Weymouth. Zeilers uit alle continenten vervoegen ondertussen de klasse. De ISAF erkenning is daarbij de kers op de taart.”

Dat het een aantrekkelijke boot is in het eenheidsklasse concept wordt aangetoond door de groei van de internationale vloot en de regelmatige deelname van grote namen in de zeilwereld aan de Laser-wedstrijden.

Meer info op www.lasersb3.com en www.isaf.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: