Transat 6.50 voortaan jaarlijks!

Transat 650De ellenlange wachtrijen voor het inschrijfhok van de Transat 6.50 alsook de wachtlijstperikelen zijn wellicht verleden tijd. Vanaf 2009 staat er voortaan jaarlijks een Atlantische oversteek geprogrammeerd voor de 6,5 meter lange wedstrijdbakjes.

Op 18 november immers besliste de Class Mini om in de komende periode van vier jaar (vanaf 2009) elk jaar een Transat 6.50 te organiseren, zij het op verschillende trajecten, en via verschillende organisaties. Met haar beslissing om een 4-jarige proefperiode in te lassen, wil de Classe Mini op zekerheid spelen, zodat het hele circus tijdig geëvalueerd kan worden.

Meer startplaatsen – meer mediaruimte

Zo mag Grand Pavois Organisations in 2009 en 2011 een wedstrijd organiseren vanuit La Rochelle naar Madèra en verder door naar het Braziliaanse Bahia. In 2010 en 2012 mag de Winches Club van Douarnenez de honneurs waarnemen op het parcours Douarnenez – Madèra – Kourou. Kourou is een klein havenstadje in Frans Guyana, en is meer bekend als lanceerplaats van de Ariane-ruimteraketten.

De eerste reacties van de zeilers zijn alvast erg positief, hoewel er nog veel vragen zijn, met name in verband met het heikele item van de (strenge) kwalificatievereisten zoals die tot nu toe in voege waren.

Voor de zeilers betekent het alvast dat er nu meer startplaatsen voorhanden zijn, en dat een ‘mini-project’ op twee jaar tijd extra mediaruimte krijgt. En da’s handig meegenomen als verkoopsargument voor de mini-zeilers die op zoek zijn naar sponsorgelden. www.transat650.org

Op de foto: Yves Le Blévec winnaar Transat 6.50 - 2007

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: