33ste America's Cup uitgesteld

America's CupDe 33ste America's Cup kreunt onder het gewicht van de juridische problemen bij de uitdagers. Het Amerikaanse BMW Oracle betwist de status van het Spaanse Desafio Español als officiële uitdager tegen de Zwitserse titelverdediger Alinghi.

BMW Oracle beweert dat uitdager Desafio Español geen legitieme thuisbasis heeft. Volgens de Amerikanen moet Club Náutico Español de Vela, de jachtclub die de uitdager inschrijft, een regatta hebben gehouden en dat is nu nog niet het geval.

Eerder meldde we al dat de Club Náutico Español de Vela dit weekend een noodscenario klaar had en een jaarlijkse regatta zou organiseren, de Spanish Challenge Trophy, met maar liefst 60 deelnemers aan de startlijn.

Dat de America's Cup Management (ACM) geen zekerheid meer kan geven voor een geslaagd evenement in 2009 is nu wel zeker. Het ACM kiest eieren voor zijn geld en besliste op 22 november 2007 om de 33ste America's Cup niet in 2009 te organiseren en uit te stellen voor onbepaalde tijd.

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: