Witte Woerd Antivriescup onder ideale omstandigheden

Witte Woerd AntivriescupZondag 18 november jl is bij Enkhuizen de derde wedstrijd om de “Witte Woerd Antivriescup” gevaren, onder ideale omstandigheden: een fris windje 4 uit het zuidoosten en droog.

Ditmaal werd er een baan van zo’n 12 mijl gevaren om vaste boeien bij Enkhuizen en geen up wind, down wind, zoals in de eerste twee wedstrijden. De baan bestond uit twee lange in-de-windse rakken en twee spinnakerrakken. De finish was voor het clubhuis in het Krabbersgat.

Het deelnemersveld bestond uit een prachtig veld van 20 boten, verdeeld over twee klassen. Vooral de start van de tweede startgroep, waarin de grote boten varen, was erg spectaculair. Er werd zeer scherp gestart waarbij de “Djambo” (Swan 38) en de “Goudvis” (Waarschip 1010) te vroeg waren.

Daarna volgde een kort rak worden naar de eerste bovenboei. Het was dringen geblazen, maar alles ging uiteindelijk goed. Daarna volgende een paar prachtige rakken waarin erg hard werd gevaren.

De derde winterwedstrijd werd in groep 1 gewonnen door de FF65 “Effekus” van Mart van Grinsven. In groep twee was Sjaak Sijm met zijn Dehler 39 “Flyer” de beste (zie foto).

De volgende (open) winterwedstrijd wordt georganiseerd op zondag 2 december as.

Meer info: Witte Woerd Antivriescup

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: