2de Coldhanded Cup winterserie telt meer deelnemers

Coldhanded CupDe tweede Coldhanded, shorthanded winterwedstrijden, was een perfecte zeildag, droog en met wind van 6 knopen, krimpend en toenemend tot 18 knopen (tws). Sommige zeiljachten werden zelfs gereefd op het einde van de wedstrijd.

Het aantal deelnemers was toegenomen tot 22, waaronder 16 doublehanded.

Ondanks het baggeren voor Lelystad, lagen de meeste boeien nog op de plek waar ze 2 dagen geleden lagen. Er werd gestart onder spi, een handeling die regelmatige deelnemers aan de Colhanded Cup zo langzamerhand onder de knie beginnen te krijgen.

Line honours waren voor Jan Kees Lampe en Arnoud Hummel met de Maxfun 35 Team Heiner. Zij maakten een perfecte start, hebben die winst niet meer los gelaten en finishten op de eerste plaats in de Doublehanded klasse (IRC).

In de Full Crewed klasse finishte de Nemo (Kalik 33) van Daniel van der Zwaan als eerste op IRC-rating, de line honours gingen in die klasse naar de Tacktick (J105) van Richard van Leeuwen.
www.coldhanded.com

Foto © Diana Bogaards

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: