Pieter Van Laer wint Kampioen der kampioenen zeilwedstrijd

Kampioen der kampioenenKampioen der kampioenen is een zeilwedstrijd met een lange traditie. Alle Belgische kampioenen van de eenheidsklassen zwaardboten, nemen het hierbij op tegen elkaar.

Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1962. Lange tijd was de organisatie in handen van de Hofstade Royal Yachtclub, maar omwille van technische problemen, werd de organisatie dit jaar overgenomen door Royal Yacht Club van België, op het Galgenweel (Antwerpen).

Zondag 25 november ll. werd de wedstrijd gevaren bij lage temperaturen. 4 mooie reeksen werden gezeild in een typisch Belgisch weer.

Winnaar werd Pieter Van Laer (defending champion & Belgisch Kampioen Ponant), voor Lander Balcaen (Belgisch kampioen Laser radiaal) en zeer verdienstelijk Eva Straus (Belgische kampioen Laser radiaal dames). Pieter en Lander wonnen elk 2 manches, maar het puntensaldo was in het voordeel van Pieter.

De wedstrijd staat volgend jaar op het programma op 23 november. Kampioenen op post! De club zorgt voor een mooie ontvangst.

Ingezonden door de RYCB

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: