Transat Jacques Vabre: Telecom Italia wint de Class 40

Telecom ItaliaVanochtend om 3 uur 2 minuten en 22 seconden scheerde de Italiaanse TELECOM ITALIA, geschipperd door Giovanni Soldini en crewmaat Pietro d’Ali (een gekend Figaro2-zeiler), over de finishlijn in het Braziliaanse Bahia.

Met een gemiddelde snelheid van 8,02 knopen bleef het ontwerp van Guillaume Verdier (gebouwd in Tunesië) de 27 andere Class 40 deelnemers ruim voor. De Italiaanse Class 40 zeilde zo goed als de hele wedstrijd lang aan de leiding.

Bij het ingaan van de doldrums leek het er eventjes op dat ze het pleit zou verliezen toen haar ruime voorsprong in lange windstille momenten als sneeuw voor de zon begon weg te smelten.

Maar wat haar concurrenten ook probeerden, ze kwamen er niet over: de Italianen ontsnapten net op tijd uit de klauwen van de Doldrums, en stelden in een lang reach-rak tot in Bahia hun overwinning veilig.
www.jacques-vabre.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: