Goofies Race november met precies 100 deelnemers!

Goofies Race novemberExtra splitsing van de startgroepen was nodig door het grote aantal deelnemende zeiljachten.

Tijdens de Goofies Race zeilwedstrijden van november gingen precies 100 deelnemers van start. Met die 100 starters was er net geen nieuw record aantal deelnemers. Toch hadden de organisatoren besloten om de starts van de verschillende klassen te splitsen om problemen bij de start te voorkomen. Doordat er nu in totaal 5 starts waren met elk zo’n 20 boten bleef er voor de zeilers wel voldoende concurrentie op hun baan maar gebeurde er geen ongelukken.
Een bijkomend voordeel was dat de kleine (en langzame) zeilboten nu een kortere baan kregen, zodat alle deelnemers ongeveer gelijktijdig de race beëindigden.

Een aantal zeilers vergiste zich in de klasse waarin ze na de splitsing moesten starten.

Voor de ongemeten boten is dat niet zo gek, merkte een zeilster op:”jullie legen de grens bij 10 meter lengte, maar omdat ze “ongemeten” zijn weten ze
natuurlijk niet hoe lang hun boot is”.

Maar ook van de ORC boten vergisten een aantal zeilers zich en startte mee met de verkeerde groep. Omdat niet alle schippers hun wedstrijdverklaring inleverden moet de wedstrijdleiding hiernaar nog verder onderzoek doen. Daarna wordt bekeken hoe dit probleem kan worden opgelost en in de uitslag kan worden verwerkt. Voor de winnaars in de verschillende klassen heeft het geen effect.

Burgemeester Cees van Liere van de gemeente Noord-Beveland bracht in het kader van zijn afscheidstournee een bezoek aan Colijnsplaat en de
zeilwedstrijden. Hij bezocht de briefing en volgde de starts vanaf een motorboot op het water.

De zeilers bleken van de vorige Goofies wedstrijden te hebben geleerd om niet meer te vroeg over de startlijn te gaan. De burgemeester en de starters zagen alle klassen voorbeeldig starten. Dat de start tegen de ebstroom werd gehouden heeft daarbij zeker geholpen.

Uitslagen goofies november 2007

ORC-Club 1

Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Frans de Vries Lensch uit Rotterdam met de STORTEMELK (X-43), voor Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE (Swan-45) en Ralph Berkmans uit Antwerpen met de ARGENTA.

ORC-Club 2

Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor Ice en het ClubRacer zeilteam met de SLAINTE (Salona 37), voor Johan Bol uit Goes met de ABOEN (Stern 33) en Kees Meijer uit Waalre met de Switch (Dehler 36).

ORC-Club 3-5

Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Henk van Zweden uit Middelburg met de BEAU BATEAU (First 310) voor Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de Vanilla en Jan Goderis uit België met de JAG-2 (Elan 340).

Ongemeten zeilboten +10 meter

Bij de ongemeten boten langer dan 10 meter won Mario De Brie uit Schoten(B) met de XENWEG voor Philip de Cort uit Hemiksem(B) met de ASTRIX en M. Drontman uit Vught met de HAWK die derde werd.

Ongemeten zeilboten -10 meter

Bij de ongemeten boten korter dan 10 meter won het jacht Bolderik van schipper Wim Driessens uit Oelegem Ranst (B) voor Don de Raad uit Wilhelminadorp met zijn jacht CAMEE en Jaques van Diest uit Brasschaat(B) met
zijn boot AVANTI.

De Goofies Race uitslagen in detail vind je onderaan dit bericht.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: