6 Uren van de Nieuwe Meer: sensationeel Laser zeilen + video

6 Uren van de Nieuwe MeerDe 6 Uren van de Nieuwe Meer is een sensationele zeilwedstrijd aan de rand van Amsterdam.

Op 11 november 2007 zal voor de 28ste keer dit grootste jaarlijkse zeilevenement van Amsterdam plaatsvinden op de Nieuwe Meer. Het is een bijzondere wedstrijd in de Olympische Laser klasse. In Beijing zullen zowel de mannen als de vrouwen in deze boot strijden om de Olympische medailles.

De Laser is een snelle zeilboot, die gevaren wordt door één man of vrouw. Het bijzondere van de 6 Uren is dat de Laser dan door twee stuurmannen of -vrouwen gevaren wordt. Na elke ronde wisselen zij en het team dat in 6 uur tijd de grootste afstand aflegt, is de winnaar. De start is om 10.00 uur ’s morgens en de finish is vanaf 16.00 uur.

De wedstrijd is voor toeschouwers goed te volgen en de wissels bij de steigers van Watersportvereniging De Koenen, de organisator van het evenement, zijn vaak spectaculair. Dat geeft vooral ook de sensatie voor de toeschouwers. Het wisselen wil namelijk wel eens fout gaan (zie foto). De actuele stand wordt in het clubhuis van De Koenen bijgehouden.

Er doen zo’n 70 teams mee en dat geeft spanning en van tijd tot tijd sensatie. Tal van topzeilers, ook uit andere boten nemen deel. Zij strijden om de hoofdprijs van de overallwinnaar. Andere prijzen zijn er voor de Masters (ouder dan 35 jaar), de vrouwen en de lichtere zeilers in de Laser Radiaal en de jeugd in de Laser 4.7.

In de 28 jaar dat de 6 Uren nu bestaat groeide het uit tot een groot zeilevenement. Groter kan het evenement nauwelijks worden, want bij 75 deelnemers is de ruimte op de Nieuwe Meer en bij de steigers op.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: