Claire Leroy en Ed Baird "World Sailor of the year 2007"

Claire LeroyIn het Portugese Estoril werd de matchrace zeilster Claire Leroy (FRA) op 6 november gekozen tot 'World Sailor of the Year 2007' bij de vrouwen. Met deze prijs ontvangt ze de hoogste waardering van de internationale zeilwereld voor een uitzonderlijke prestatie. Leroy won in 2007 het Wereld- en Europees kampioenschap match racen. Een tak van de zeilsport waar twee teams het tegen elkaar opnemen en de winnaar doorgaat naar de volgende ‘match’ tot de winnaar bepaald is.

Claire Leroy: "Sailing is a wonderful team sport," said LEROY, upon receiving her award. "This year has been incredible - thank you so much for your support, it will contribute greatly to our time in the Olympics."

Alinghi schipper Ed BairdAlinghi schipper Ed BairdAlinghi schipper Ed Baird (USA) won de 'World Sailor of the Year 2007' bij de mannen. Ed Baird was de stuurman van het Zwitserse en winnende America's Cup team.

Ed Baird: "This has been a massive effort by a big, big team. The America's Cup is a dream for us all, but our sport is so much more than that. I would really like to acknowledge all of you who are here in support. Thank you."

De genomineerde Nederlandse dames, De Koning en Berkhout wonnen de prijs niet.

Marcelien de Koning en Lobke BerkhoutMarcelien de Koning en Lobke BerkhoutNederlandse zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout waren ook genomineerd met hun drie wereldtitels op een rij in de Olympische dames 470 klasse.

Marcelien de Koning reageerde. “Het was al heel bijzonder dat we genomineerd waren, we hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Ik dacht dat de Engelse Yngling dames deze prijs in de wacht zouden slepen. Die hebben dit jaar tijdens elk evenement op het podium gestaan. Maar je ziet het match racen is ook een belangrijk onderdeel van onze sport.”

Dit is wel heel bijzonder om genomineerd te zijn. Ik had vroeger als klein meisje nooit gedacht dat ik in aanmerking zou komen voor zo een prestigieuze prijs. Wij voelen ons heel werelds.”

Andere genomineerden waren:

Sarah AYTON, Sarah WEBB and Pippa WILSON (GBR)
Wereldkampioen Yngling 2007 en op het podium tijdens alle evenementen in 2007.
Evi VAN ACKER (BEL)
Europees kampioen Laser Radiaal.

De Nederlandse drievoudige wereldkampioenen vielen eerder wel in de prijzen. In 2005 werden ze verassend gekozen tot Sportploeg van het Jaar en namen ze de Jaap Eden trofee mee naar huis. In 2005 en 2006 werden de Noord-Hollandse dames geëerd met het hoogst haalbare in de Nederlandse zeilwereld, de Connie van Rietschoten trofee. Afgelopen oktober werd het succesvolle duo ook nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: