Dutse Wuste Race binnenkort weer op het Galgenweel

Dutse Wurste RaceAmbiance verzekerd tijdens deze zeilwedstrijd!

Op 17 November 2007 organiseert Ben en Nadia Van Cauwenbergh in samenwerking met VVW-Galgenweel en de Belgische Snipeklasse een groots plezier wedstrijd op het Galgenweel (Antwerpen); De Dutse Wuste Race.
Vorig jaar waren er welgeteld 30 snipes aan de start. Ook de Britten en de Fransen zakten af naar de Metropool.

De Snipe is een populaire tweemans zeilboot in België, en is volgens het ISAF in de top 3 van de meest tactische zeilwedstrijdboten te vinden op onze wereldbol. Ook in België vindt de Snipe zijn vaart bij topzeilers zoals Bart Bomans, Bart Janssens, Manu Hens en uiteraard ook bij Big Ben alias Van Cauwenbergh. Dit jaar keerden de Belgen met verschillende nationale titels naar huis : De Franse, Poolse, Italiaanse, Adriatische, Zuid- Europese en de Scandinavische cups zijn binnen. Het scheelde geen haar of Bart Bomans kwam terug van het WK met een bronzen medaille.

Le Mans startLe Mans startDe Dutse Wurste Wedstrijd is voor de snipe zeilers een uiterst moeilijke matrix studie tussen de strategische, tactische en technische parameters. 5 mogelijke prijzen zijn er dit jaar te winnen; uiteraard is er een prijs voor de eerste bemanning die kan finnishen na een Le-Mans start.

Prijzen zijn er ook voor de lelijkste boot, de mooiste bemanning, de simpathiekste en den tofste, etc,...m.a.w. het is een feest. Serious sailing, serious fun!

Ook vernemen wij juist dat België, het verkozen land is voor de organisatie van het EUROPEES KAMPIOENSCHAP SNIPE ZEILEN, in Blankenberge in de zomer van 2010. Het lijkt nog lang, maar dat is het niet. Zulke organisatie vergt een serieuze inzet en inspanning van onze klasse leden, de VVW-Blankenberge die ons het infrastructuur bezorgt, en de RYCB voor de logistieke ondersteuning op het water. Meer info windt u op de site : www.scira.be

Indien je nu al de tactici in actie wilt zien, u bent van harte welkom op het Galgenweel op 17 november vanaf 12u30. Duitse worsten en warme wijn wordt voorzien aan de wal tot de voorraad strekt.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: